Tre Kronor-stjärnan öppnar för SHL-återkomst: ”Jätteaktuellt”

Nästa säsong kan SHL-publiken få se en riktig trollgubbe på isen.
Linus Omark bekräftar att Luleå är ett alternativ till hösten.
– Det är jätteaktuellt, säger han till NSD.

Linus Omark har en lång och framgångsrik karriär i ryggen. Trots att NHL-karriären inte blev vad han önskat har han satt sitt avtryck borta i Nordamerika med sina konster.

Omark mot SHL-återkomst?

I NHL-debuten för Edmonton satte han den avgörande straffen efter en galen snurrfint och vidare i landslaget och KHL har han visat prov på nya trollkonster.

180206 Linus Omark under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

De senaste fyra säsongerna har 31-åringen spenderat i KHL med Salavat Yulaev Ufa. Förra årets poängsuccé är på väg att återupprepa sig och Omark har i år stått för 43 poäng på 45 matcher.

Men frågan är om det blir den sista säsongen i KHL. För NSD dementerar han att han är klar för Luleå – men säger samtidigt att det är ett hett alternativ till nästa säsong
– Luleå är jätteaktuellt. Men tankarna går fram och tillbaka nästan varje dag. Jag funderar en hel del över vad jag vill göra nästa säsong och det börjar bli ont om tid nu. Det finns tre alternativ och det blir något av dessa, säger Omark till tidningen.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Förutom Luleå är alternativen att stanna i Ufa, vilka han har kontrakt med över nästa säsong, eller Schweiz.

Vill vinna med Luleå

Svensken blir pappa för andra gången i februari vilket gör att Schweiz lockar för den sociala biten.

Han har ännu inte fått något besked från Ufa gällande nästa säsong, men att försöka vinna titlar med Luleå lockar.
– Det är nog framför allt en ”challenge” för mig själv. Det är mest det hockeymässiga som lockar – att försöka vinna något med Luleå. Det vore grymt stort. De andra alternativen handlar mer om det ekonomiska och livsstil, säger Omark till NSD.

Dela om du vill se Linus Omark i SHL!

LÄS MER: Landslagsmålvakten lämnar NHL-laget för Europa – aktuell för SHL?

Stora glädjebeskedet för Elias Pettersson: Då är supertalangen tillbaka efter skadan


 

Läs mer om...