Tre Kronor-stjärnan om mardrömmen – efter tuffa beskedet: ”Jag har haft depression”

Robert Nilsson har varit borta från spel i sju månader på grund av en hjärnskakning – hans sjunde totalt.
Nu berättar han om mardrömstiden efter skadan.
– Synen har inte varit lika bra, jag har haft depression och sådana grejer, säger han till hockeysverige.se.

Det var i slutet av februari som Robert Nilsson, 33, åkte på karriärens sjunde hjärnskakning. Smällen skedde dessutom precis efter att han varit borta för en ryggskada. Förra säsongen gjorde han bara 21 matcher för Zürich och kunde inte heller vara med i OS.

Nu har det gått drygt sju månader sedan hjärnskakningen och Nilsson är ännu inte i speldugligt skick.
– Anledningen till att jag inte spelat ännu är, som du säger, hjärnskakningen. Det har varit jäkligt tufft, men nu har jag äntligen börjat köra lite på is med grabbarna, säger han till hockeysverige.se.

171110, Ishockey, Karjala Cup, Kanada – Sverige: Robert Nilsson #9, Sweden during their Icehockey Karjala tournament Canada -Sweden match in Hartwall Arena 10. November 2017 in Helsinki, Finland.(Newspix24/Matti Matikainen)
© Bildbyrån

Berättar om tuffa tiden

Hjärnskakningarna har inte bara inneburit ett fysiskt lidande – utan även psykiskt. ”Mini-Magic” berättar att han fått problem med synen och känt sig deprimerad.
– Synen har inte varit lika bra, jag har haft depression och sådana grejer… Det har varit jobbigt. Sedan har jag varit illamående och känner så fortfarande beroende på vad jag gör, säger han till sajten.

33-åringen hade problem med hjärnskakningar redan när han spelade för KHL-laget Nizjnij Novgorod. Då ställde klubbledningen ett ultimatum: Antingen spelar du – eller så får du lämna. Nilsson påverkades så mycket av huvudvärkar då att han valde det sistnämnda, att lämna klubben.

170824 Zürichs Robert Nilsson under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Vill inte ge upp karriären

Trots alla motgångar är Tre Kronor-forwarden inte beredd att ge upp karriären. Nu handlar det om att ta små steg fram för att inte åka på några bakslag.
– Jag har inte riktigt börja tänka i dom banorna. Jag fortsätter träna på samma sätt som jag gjort nu. När det känns bra tar jag nästa steg vidare. Jag kommer hela tiden ta små steg vecka för vecka månad för månad för att låta huvudet jobba lite, men inte för mycket.

Han berättar samtidigt att det är osäkert om han överhuvudtaget är redo för comeback den här säsongen. Även om han har börjat träna med laget så har han en bit kvar till matchform.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att stötta Robert Nilsson!

LÄS MER: Superstjärnans oväntade hyllning av bortglömde svensken: ”Han var äckligt bra”

Den gången Robert Nilsson lurade byxorna av Detroitförsvaret

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);