Toronto-chefen på väg till Europa – för att förhandla med Nylander

Deadline närmar sig för Toronto att skriva nytt med William Nylander.
Då väljer klubben att ta till extraordinära åtgärder.
Enligt Toronto Sun har lagets general manager Kyle Dubas rest till Schweiz för ett möte med den svenske stjärnan.

Turerna kring William Nylanders vara eller inte vara i Toronto fortsätter. Svensken har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med NHL-organisationen och deadline närmar sig med stormsteg.

Flyger till Europa

Skulle Nylander inte komma överens med Toronto om ett nytt kontrakt den första december kan spel i Europa vänta. Men nu tar klubbens general manager kommandot.

Enligt uppgifter till Toronto Sun har general manager Kyle Dubas rest till Schweiz under onsdagen för att där möta Nylander och hans representanter. Det är oklart om mötet ska handla om huruvida parterna ska komma överens om ett nytt kontrakt eller om Dubas vill övertala Nylander om att han har en framgångsrik karriär i klubben framför sig.

Supportrarna har delats i två läger kring William Nylander på grund av lönen han kräver. Vissa anser att Nylander borde nöja sig med den Toronto kan erbjuda medan andra anser att Toronto bör göra allt i sin makt för att skriva nytt kontrakt med honom.

William Nylander är en RFA, vilket betyder att ingen annan klubb får förhandla med honom om ett kontrakt. Det finns en chans att Nylander däremot kan bli trejdad från Toronto.

”Carolina vill ha Nylander”

TSN-experten Pierre LeBrun skriver i en krönika att Carolina Hurricanes är den klubben som visat intresse för att byta till sig Nylander. Det med anledning av att man har flera lovande talanger, något Toronto ska vara ute efter.
– Carolina har fyra, fem toppbackar. Om det skulle bli en trejd är Brett Pesce en back Toronto skulle vilja ha. Han har ett sexårskontrakt med fyra miljoner dollar om året. En bra deal rent lönemässigt samt en ung, toppfyra-back, säger LeBrun.

William Nylander ryktas vilja ha ett nytt kontrakt värt upp emot åtta miljoner dollar, motsvarande 67 miljoner kronor, per år i Toronto. Svensken stod förra säsongen för 61 poäng på 82 matcher. Det återstår att se hur många det blir i år, om några.

Dela om du saknar att se Nylander i NHL!

LÄS MER: Forwardsstjärnan kan göra comeback i Tre Kronor – efter 10 års(!) frånvaro

Uppgifter: Färjestadsstjärnan på väg bort – kan bli klar för SHL-rivalen