Linus Videll kan göra comeback i Tre Kronor – efter 10 års(!) frånvaro

Forwardsstjärnan kan göra comeback i Tre Kronor – efter 10 års(!) frånvaro

Linus Videll har stått för en vrålstark inledning i KHL.
Det kan bädda för en återkomst i Tre Kronor efter 10 års frånvaro. 
Förbundskapten Rikard Grönborg stänger inga dörrar för en comeback i Karjala Cup.

Linus Videll har utvecklats till en pålitlig poängplockare i KHL. De senaste säsongerna har varit starka, men årets inledning har varit succéartad.

Videll mot landslagscomeback?

33-åringen har stått för 21 poäng på 18 matcher varav elva är mål. Det gör att han leder poängligan och ligger på delad andraplats i den totala poängligan.

Foto: Bildbyrån

Videll har inte representerat Tre Kronor sedan 2008, då under tiden i Södertälje. Men med formen han visar upp i KHL kan en återkomst i landslaget snart vara aktuell.

Förbundskapten Rikard Grönborg säger till Radiosporten att de har en stor lista på spelare de tittar på inför uttagningen till Karjala Cup. Den svenske forwardens poängkalas i KHL har inte gått omärkt förbi och förbundskaptenen stänger inga dörrar för att han kan göra comeback i landslaget.
– Linus har gjort det fantastiskt bra. Det finns en hel del spelare, även (Patrik) Hersley har gjort det riktigt bra också, i alla fall om man ser på poängen, säger Grönborg till Radiosporten.

Foto: Bildbyrån

Videll representerar från och med denna säsongen Dinamo Riga efter ett år i ryska Traktor Chelyabinsk. I karriären har han representerat Tre Kronor totalt 23 gånger varav nio i Euro Hockey Tour.

”Har tänkt på Tre Kronor”

Även fast den förre SSK- och AIK-spelaren inte varit uttagen på bra många år finns landslaget i bakhuvudet.

De senaste årens nej-svar har däremot satt sina spår.
– Det är klart att man har tänkt på Tre Kronor. Men när man inte har blivit uttagen på så länge har man lite släppt det. Men de första åren när man inte blivit uttagen blev man besviken varje gång man inte blev uttagen fast man spelat bra, säger Linus Videll.

Foto: Bildbyrån

Karjala Cup spelas i Hartwall Arena där Sverige inleder med match mot Tjeckien, för att sedan ta sig an Ryssland och hemmanationen Finland.

Grönborg vill som sagt int stänga några dörrar för svenskens återkomst. Samtidigt konstaterar han att det i dagsläget inte går att säga om forwarden tar en plats eller inte.
– Sen får vi titta på hur de ska passa in i ett potentiellt lagbygge, och såna saker. Det är lite tidigt fortfarande att säga om han ska med till Karjala Cup eller inte, men det är en spelare som har gjort det fantastiskt än så länge, säger Grönborg till Radiosporten.

Det återstår att se huruvida Linus Videll kommer ta en plats till turneringen,  som avgörs i mitten av november.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wB3ofDR-Z-yHEyIYmJhcjBuppzZxN1GsdtlpxGCsrhfFaDmof5Tvl_Lj5H3gIUaE?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Här kastar svensken handskarna mot busen – och presenterar sig inför nya hemmapubliken

När Linus Videll fick titta på från båset – och levererade tidernas skönaste efter matchen-intervju