Topplagets fräcka prestigevärvning – flyttar till Sverige efter 76 NHL-matcher(!)

Han har gjort 76 matcher i NHL.
Nu är kanadensiske backen helt klart för topplaget Modo.
En riktig prestigevärvning för ett lagbygge som har som mål att nå SHL igen.

Det har varit på gång under en längre tid. Men nu är alla papper påskrivna och övergången är helt officiell.

Modo värvar nytt

Backen Frank Corrado lämnar spel i Nordamerika för första gången i karriären och flyttar till Sverige. Och Modo har gjort klart med sin prestigevärvning för kommande säsong.
– En kille som är otroligt skridskoskicklig och som vi ser en stor offensiv uppsida i, säger sportchefen Fredrik Glader i ett pressmeddelande.

Vancouver Canucks defenceman Frank Corrado (26) puts New York Rangers right wing Mats Zuccarello (36), of Norway, into the boards during the third period of NHL pre-season hockey action in Vancouver, British Columbia. (AP Photo/The Canadian Press, Jonathan Hayward)

Kanadensaren har spelat hela 76 matcher i NHL för klubbar som Vancouver Canucks, Toronto Maple Leafs och Pittsburgh Penguins. Men Corrado kommer allra senast från AHL där det blivit hela 250 matcher och 85 poäng i farmarligan.

Mycket NHL-merit

Nu har 27-åringen skrivit på ett ettårskontrakt med Modo. Men om man skulle gå upp till SHL kommande säsong så förlängs kontraktet automatiskt med ytterligare ett år.

Modo, HockeyAllsvenskan
200310 Modo tackar klacken efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenska finalen mellan Björklöven och Modo den 10 Mars 2020 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Den skridskoskicklige backen ser fram emot att få representera sin första klubb i Europa.
– Jag är en stabil defensiv back som åker mycket skridskor och alltid satt defensiven i första hand. Den kommande säsongen vill jag bidra ännu mer i det offensiva spelet och följa med i anfallen där jag inte kommer att tveka när jag får möjlighet till det, säger nyförvärvet.

Modo besitter nu ett väldigt NHL-meriterat lag sett till HockeyAllsvenskans mått mätt. Tidigare i laget finns även Brendan Mikkelson med 131 NHL-matcher och Tobias Enström med över 700 NHL-matcher.

LÄS MER: SHL-profilen avslutar karriären – lägger skridskorna på hyllan efter hela 563 matcher i samma klubb