SHL-profilen avslutar karriären – lägger skridskorna på hyllan efter hela 563 matcher i samma klubb

563 matcher i Örebro.
Nu lägger Marcus Weinstock skridskorna på hyllan.
Men han blir kvar i klubben ändå.

Marcus Weinstock kom till Örebro 2010, då klubben fortfarande var i allsvenskan. Tre år senare var han med och förde klubben upp i SHL – och han har sedan dess inte representerat någon annan klubb.

Skridskorna på hyllan

Forwarden har varit klubben trogen i tio år, och nu står det klart att det inte blir något mer spel – varken i Örebro eller någon annan klubb. På måndagen kom nämligen beskedet att han lägger skridskorna på hyllan.

190917 Örebros Marcus Weinstock inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Luleå den 17 september 2019 i Örebro. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men Weinstock blir ändå kvar i klubben, då han fått jobbet som talangutvecklare och huvudtränare för klubbens U16-lag.

– Vi är otroligt glada att Marcus blir kvar i Örebro Hockey. Med sitt klubbhjärta och långa erfarenhet som spelare kommer han bli en viktig kugge i juniorverksamheten. Det ska bli spännande att följa Marcus resa som tränare och tillsammans med Henrik Löwdahl och Kalle Olsson har vi en bra stomme som kommer fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Örebro Hockeys general manager Stefan Bengtzén.

”Ser framemot ny karriär”

Totalt gjorde han hela 563 matcher i Örebro, där han svarade för 309 poäng.

– Det känns otoligt glädjande att få chansen att fortsätta arbeta i klubben i mitt hjärta. I och med detta är min spelarkarriären över och jag ser nu framemot en ny karriär som tränare. Jag hoppas och tror att jag kommer ha mycket att bidra med och det ska bli väldigt kul att jobba tillsammans med våra yngsta spelare, säger Weinstock.

191226 Örebros Marcus Weinstock deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Örebro den 26 december 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Under karriären representerade Weinstock bland annat klubbar som Färjestad, Leksand och Växjö Lakers. I SHL noterades han för 154 poäng på 358 matcher.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!