Oväntade värvningsbeskedet: Veteranen lämnar SHL-klubben – för spel i ligarivalen

Niklas Arell lämnade Malmö.
Nu är han klar för HV71.
– Han har en härlig inställning till hockey, säger sportchefen Johan Hult.

Niklas Arell är en välmeriterad och rutinerad back i SHL-sammanhang. De tre senaste säsongerna har han spelat i Malmö Redhawks, där han på grund av skador dock bara spelat mellan 32 och 41 matcher per säsong.

Klar för rivalen

Under den nyss avslutade säsongen gjorde han just 41 matcher, och stod då för totalt nio poäng. Men det räckte inte till ett förlängt kontrakt med Redhawks, och det stod tidigare under säsongen klart att han lämnar.

200218 Malmö Redhawks Niklas Arell deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Malmö den 18 februari 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men han blir inte klubblös särskilt länge. Arell har nämligen gjort klart med en ny klubb i SHL.

”En härlig inställning”

Det är HV71 som skrivit kontrakt med backen.

– En fysiskt stark back som gillar att ta för sig och är användbar både i defensiv zon och i anfallsspelet. Har ett väldigt bra skott och en härlig inställning till hockey, säger Johan Hult.

191114 Malmö Redhawks Niklas Arell värmer upp iklädd en ordentlig mustasch innan ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Oskarshamn den 14 november 2019 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag är väldigt imponerad av hur HV71 jobbar både på och utanför isen och när de visade ett intresse för mig så var valet inte svårt. HV71 är en toppklubb som är hungriga på att vinna och en förening där alla gör sitt yttersta för att nå framgång och jag ser fram emot att vara en del av det, säger Arell.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!