Tjänar 60(!) miljoner per år – nu kan svenske NHL-stjärnan petas helt från truppen: ”Han måste göra bättre ifrån sig”

Han tjänar närmare 60 miljoner kronor per säsong.
Nu kan Loui Eriksosn hamna i AHL(!).
– Han måste prestera bättre, säger Canucks-experten Satiar Shah.

Loui Eriksson hade visserligen länge varit en etablerad stjärna i NHL, men när han under säsongen 2015/2016 gjorde hela 64 poäng för sitt Boston Bruins så var det många andra NHL-lag som tände till. Svensken var då inne på sitt sista år med Bruins, och hamnade således, tack vare supersäsongen, i ett väldigt bra förhandlingsläge när nytt lag skulle väljas.

Kan petas helt(!)

Valet föll på Vancouver Canucks, och Loui Eriksson skrev ett sexårskontrakt värt över 300 miljoner kronor – men han har inte levt upp till förväntningarna. Loui Eriksson har inte alls blivit den poängmaskin som laget har hoppats på, och under de senaste säsongerna har kritiken varit svidande mot svensken, inte minst då han alltså är den i hela Canucks som tjänar näst mest.

Loui Eriksson, Tre Kronor
190521 Loui Eriksson of Sweden enters the ice for warm-up during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Russia on May 21, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87952

Den senaste säsongen var Loui Eriksson allt som oftast i de sämre kedjorna – men nu höjs röster för att kommande säsong kan bli än värre. Han kan då nämligen bli skickad ner till AHL-laget Utica.

– Den här försäsongen är den viktigaste för Loui sedan han kom hit. Jag menar att han kan tappa sin plats. Rapporterna från lägret har varit att han inte åker skridskor lika bra som tidigare, och att han inte ser lika engagerad ut som sina lagkamrater, säger experten Satiar Shah.

”Hur gärna vill han ha lönen?”

Shah menar att Loui Eriksson status i laget är någonting att hålla ”noga koll på”.

– Om Travis (tränaren) känner att han inte får ut någonting av Loui i boxplay, och om snabbheten inte är där, så kan han lika bra känna att han inte gör någon nytta i laget.

Loui Eriksson, Vancouver Canucks
200529 Loui Eriksson, Vancouver Canucks, tränar den 29 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DA / 595003

Loui Eriksson har två år kvar på sitt kontrakt med Vancouver Canucks.

– Om Loui inte rör på sig på isen, så kan vi se han flyttas och jag vet inte hur sugen han själv är att tillbringa tid i Utica. Kanske det här året, men det betyder också att det troligtvis blir samma året efter det. Och hur sugen är Loui Eriksosn på det? Hur gärna vill han ha lönen?

LÄS MER: Här briljerar Elias Pettersson fullständigt i båset(!) – och tokskryter för lagkamraten: ”Är som en målvakt…”

Få våra nyhetsbrev!