Här briljerar Elias Pettersson fullständigt i båset(!) – och tokskryter för lagkamraten: ”Är som en målvakt…”

Elias Pettersson gjorde ett bejublat framträdande som målvakt under hösten.
När svenskstjärnan visade upp reflexerna i båset skröt han gärna för lagkamraten Brock Boeser.
– Jag är som en målvakt, säger Pettersson.

Elias Pettersson har blivit hela Vancouvers stora publikfavorit sedan ankomsten från Sverige för två och ett halvt år sedan. Men det är inte bara på grund av de enorma prestationerna på isen, där svenskstjärnan snittat närmare en poäng per match och burit sitt Canucks.

Succé på internet

Svensken har även blivit omåttligt populär för sin frekventa närvaro på sociala medier, där han ofta bjuder på sig själv och visar upp sidor som man annars inte får se så ofta. Till exempel så har Pettersson den senaste tiden börjat streama när han spelar tv-spelet Call of Duty – och under hösten var han även med i Youtube-succén ”On the bench”, och visade då upp sina oanade målvaktskunskaper.

Foto: Instagram

Och just målvaktsexpertisen är någonting som tycks fastnat hos honom. Canucks är nu mitt uppe i förberedelserna inför den nya säsongen, som bara är fem dagar bort, och ute på isen är ju Pettersson snarare känd för att utmärka sig med mål och assister.

Briljerar – i båset

Men kameror lyckades fånga Pettersson när han sittandes i båset fick användning av sina gamla målvaktsreflexer – och han var inte direkt missnöjd över vad som utspelade sig. Pettersson hade nämligen mikrofon på sig, och således avslöjades hans skryt för lagkamraten Brock Boeser efter att han slagit bort en puck som kom in i båset.

– Den träffade inte. Jag har ju reflexer som en målvakt, säger han.

Foto: Twitter

Elias Pettersson fortsätter sedan med att skoja vidare med Brock Boeser, den här gången om sin egen ansiktsbehåring.

– Pucken hade träffat mig rakt på skägget, men jag rakade mig för två dagar sedan…, säger han.

LÄS MER: Rasmus Dahlin avslöjar nu smärtsamma minnet – när han hälsades välkommen till NHL: ”Måste steppa upp”

Få våra nyhetsbrev!