Rasmus Dahlin avslöjar nu smärtsamma minnet – när han hälsades välkommen till NHL: ”Måste steppa upp”

Han har gjort enorm succé i NHL.
Men Rasmus Dahlin glömmer inte bort när han välkomnades till NHL – genom att göras bort rejält av superstjärnan Auston Matthews.
– Då tänkte jag: ”Shit, nu får jag steppa upp”, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Rasmus Dahlin blev Sveriges första draftetta sedan Mats Sundin, och när han lämnade Frölunda Indians i SHL för Buffalo Sabres i NHL så var det med enorma förväntningar på sig. Och det går verkligen inte att säga någonting annat än att han har levererat.

Avslöjar smärtsamma minnet

Redan under debutsäsongen så visade Dahlin enorm klass, och han nominerades då till Calder Trophy, priset till årets rookie i ligan, men snuvades på priset till förmån för Elias Pettersson. Under den förra säsongen var Dahlin en av få ljusglimtar i ett ursvagt Buffalo Sabres, som bara var ett av sju lag som inte fick spela slutspel på sommaren.

Rasmus Dahlin, NHL
191107 Rasmus Dahlin of Buffalo Sabres during a practice session on November 7, 2019 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 136081

Men Dahlin minns även tillbaka till inledningen av hans tid i Nordamerika – särskilt vid ett tillfälle då det inte alls gick så bra. Många NHL-stjärnor har vittnat om att de tidigt i världens bästa liga hade ett så kallat ”welcome to the NHL moment”, då man verkligen insåg att det nu jäklar är på riktigt.

”Shit, får steppa upp nu”

Även Rasmus Dahlin har ett tydligt sådant som han – smärtsamt nog – minns väl.

– Jag kommer ihåg att vi hade en träningsmatch före min första match i NHL. Då tog jag burskydd bakom kassen och skulle åka upp med pucken. Då kommer bara (Auston) Matthews och lyfter klubban på mig, vänder – och hänger den. Så det var ju en liten ”indianare” så liksom att ”shit, nu får jag steppa upp”, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Rasmus Dahlin of Sweden talks to media after a training session during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Dahlin får sedan en fråga av programledaren Niclas Norlindh om vem som är tuffast att möta i hela ligan.

– Oj, det är ju så många. Jag skulle nog ändå säga (Nathan) MacKinnon. Han är så jäkla explosiv, man vet inte riktigt vad han ska göra där ute, så jag skulle säga honom, säger Dahlin.

NHL börjar den 13 januari. Podcasten ”Släpp Sargen” släpps varje torsdag.

LÄS MER: Expertens utspel: ”Stockholm kan få ett NHL-lag om två år”

Få våra nyhetsbrev!