Thomas ”Bulan” Berglunds tokilska mot rivalens profil – rasar efter hån: ”Kommer få äta upp det – jag lovar”

Förlust med 2-5.
Sen rasade Thomas ”Bulan” Berglund mot Skellefteås Jonathan Pudas.
– Sådana saker kommer de få äta upp, det kan jag lova, säger han.

Under torsdagen spelades årets första möte mellan rivalerna Skellefteå och Luleå, och som väntat så blev det en underhållande match, och rejäla känslor. Det var länge jämt i tillställningen, men i den tredje perioden kom målet för hemmalaget Skellefteå som gjorde 3-2, och därefter gick det snabbt.

Berglunds tokilska

Slutresultatet blev till sist 5-2, och efteråt var det upprört i Luleås läger. Tränarprofilen Thomas ”Bulan” Berglund klev in i C Mores intervju efter matchen och var rasande arg på… Jonathan Pudas. Backprofilen är van att sticka ut hakan och uppröra såväl motståndare som andra SHL-lags fans, och enligt Luleås tränare ska han ha hånat laget efter vinsten.

211102 Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 2 november 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

”Bulan” menade dock att Luleå kommer att få sin hämnd.

– Jag tycker inte om när spelare åker runt och hånar, säger ”Bulan” i C More och fortsätter:

– Han gör bort sig själv på det sättet. Visst, de vann rättvist i dag. Men det kommer dagar när de förlorar mot oss också. Sådana saker kommer de få äta upp, det kan jag lova.

”Det var inget hån”

Jonathan Pudas tog dock kritiken från Berglund med ro efteråt, och att hånet i fråga handlade om ”lång ögonkontakt”.

– Jag tycker definitivt inte att det var något hån. Det enda som händer är att vi får ögonkontakt. Jag tror han försöker skifta fokus, säger han till Aftonbladet.

211102 Skellefteås Jonathan Pudas stirrar mot Luleås avbytarbås under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 2 november 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Pudas har själv haft Bulan som tränare tidigare under karriären, i Brynäs, och har stor respekt.

– Jag gillar Bulan och hur han slåss för sitt lag. Han är en av de bästa tränarna jag har haft i karriären. Jag tror vi kommer garva åt det när vi ses. Det hör till, säger han.

LÄS MER: Henrik Sedins fina stöttning till Elias Pettersson – efter blytunga säsongsstarten: ”Ser mig själv i honom”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!