Henrik Sedins fina stöttning till Elias Pettersson – efter blytunga säsongsstarten: "Ser mig själv i honom"

Henrik Sedins fina stöttning till Elias Pettersson – efter blytunga säsongsstarten: ”Ser mig själv i honom”

Elias Petterssons start på säsongen har varit tuff.
Bara fyra poäng, varav ett mål, på nio matcher har fått kritikerna att lufta sina åsikter.
Nu uttalar sig Vancouverlegendaren Henrik Sedin om Petterssons situation.

Bläcket på Elias Petterssons nyskrivna kontrakt hade knappt hunnit torka innan pucken släpptes i Vancouver för första gången den här säsongen. Men trots det nya superkontraktet, värt 22 miljoner dollar över tre år, har den svenska superstjärnan inte kommit upp i den nivå han visat de tidigare åren.

Nu får Pettersson stöd från den tidigare Vancouverhjälten Henrik Sedin, som ser likheter från hans egen NHL-karriär.

”Han ser bara motståndartröjor”

– Jag tror inte att han ser så många möjligheter när han (Pettersson) är på isen. När du har självförtroende ser du bara Canuckströjor där ute, det är som att motståndarna inte existerar, säger Henrik Sedin till Sportsnet.

Han fortsätter:

– Du tänker inte ens på vart de är och jag är övertygad om att Elias bara såg motståndartröjor, berättar Sedin som träffade den kanadensiske sportsajten efter förra veckans förlust mot Philadelphia Flyers.

Tvillingarna Sedin, Modo
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

– Det kanske är svårt att förstå, men det är så det är när man inte är i form. Jag ser mig själv i honom när jag hade problem med målskyttet, säger Henrik Sedin.

Petterssons nya superkontrakt har ökat förväntningarna på svensken, och efter den bleka starten på säsongens har flera kritiker menat på att Vancouver gjorde ett misstag som spenderade en stor del av sin lönebudget på 22-åringen.

Sågades av egna coachen

Till och med den egna coachen, Travis Green, svingade mot svensken efter förra veckans förlust mot Minnesota och kallade Petterssons prestation för medelmåttig.

Elias Pettersson har tidigare medgett i en intervju att hans start på säsongen har varit tuff och att han har kämpat för att komma upp i samma nivå som tidigare säsonger.

Foto: Bildbyrån

Vancouver Canucks har tre segrar på nio matcher och Elias Pettersson är inte ensam ansvarig för lagets svaga säsongsinledning. Från att vara föreningens succéspelare har pressen ökat på svensken som är Vancouvers näst bäst betalda spelare, efter försvararen Quinn Hughes.

LÄS MER: Svenska uppvisningen när Buffalo skrällde igen: Är det här säsongens prestation?


Få våra nyhetsbrev!