Syrliga svaret mot egna fansen – slår tillbaka efter lånet som fått alla att reagera: "Jag kan inte förstå det"

Syrliga svaret mot egna fansen – slår tillbaka efter lånet som fått alla att reagera: ”Jag kan inte förstå det”

Mora IK lånar ut sin poängkung tillika lagkapten till värsta rivalen Leksands IF. Det har fått hockey-Sverige att reagera – till Johan Hedbergs stora förvåning.
– Jag kan inte förstå det, säger Moratränaren.

Under torsdagsförmiddagen meddelade Leksand att de plockar in Moras Daniel Ljunggren på ett korttidslån som sträcker sig över de kommande två matcherna.

Beslutet har väckt starka känslor hos framför allt de rivaliserade fansen i Dalaklubbarna. Inte så konstigt med tanke på att det endast skiljer några mil mellan städerna och ”Slaget om siljan” är ett av Sveriges största hockeyderby.

Moratränarens svar på kritiken

Nu uttalar sig Moras tränare, Johan Hedberg, om att låna ut sin bästa spelare till värsta antagonisten.

– De som är upprörda har nog inte full förståelse för vad det här betyder för en spelare. Då kan de säga att jag inte har förståelse för vad det betyder för fans. Men i dagens hockey är det så mycket folk som flyttar hit och dit, säger han till SportExpressen.

201211 Moras Daniel Ljunggren under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Väsby och Mora den 11 december 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Moratränaren menar att det är till klubbens bästa som de lånar ut honom. Hockeyallsvenskan befinner sig för närvarande i ett uppehåll så den kortvariga flytten betyder inte att Ljunggren missar några matcher med Mora.

– Det här kommer hjälpa både Daniel (Ljunggren) och vårt lag att bli bättre. För mig är det en no-brainer som coach att han ska få den här chansen. Det är ju som att bloddopa honom i några dagar, så ser jag på det.

Ljunggren: ”Jag förstår fansen”

Huvudpersonen berättar till SportExpressen att han förstår att lånet väcker känslor hos fansen, men att han inte tvekade länge när han hörde Leksands nödrop.

– Det är klart att jag förstår att det väcker mycket känslor hos många men samtidigt är det två olika divisioner, säger han.

– Det var snabba ryck vi skulle ha träning i morse och skulle gå ut och värma upp och då kommer Johan (Hedberg) och sa att Leksand behövde hjälp och då var det inte så mycket betänketid utan det var bara att sticka.

211030 Leksands Emil Heineman jubel efter 2-0 tillsammans med Martin Karlsson och Calle Själin och Jon Knuts under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Timrå den 30 oktober 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Daniel Ljunggren kommer att representera Leksand i matchen mot Djurgården sam helgens möte mot Växjö på bortais.

Hockeyallsvenskan är tillbaka den 9 november.

LÄS MER: Leksands oväntade drag – plockar in poängkungen från värsta rivalen Mora(!): ”En av seriens bästa spelare”

Få våra nyhetsbrev!