Leksands oväntade drag – plockar in poängkungen från värsta rivalen Mora(!): "En av seriens bästa spelare"

Leksands oväntade drag – plockar in poängkungen från värsta rivalen Mora(!): ”En av seriens bästa spelare”

Leksands IF har flera avbräck inför kvällens möte mot Djurgårdens IF. Då lånar de in värsta rivalens kapten tillika poängkung Daniel Ljunggren.
Lösningen väcker starka känslor hos supportrarna.

Leksand kommer behöva klara sig utan några av sina ordinarie spelare under torsdagskvällens match mot Djurgården. Klubben kommunicerar inte vilka som är borta men Leksand har sedan en tid tillbaka haft Mattias Ritola och Johan Fransson på skadelistan. Även Carter Camper och Jesper Kandegård har varit frånvarande med mindre skavanker.

Lånar från Mora(!)

Och skadeläget verkar fortsatt vara kritiskt för Leksand som väljer att plocka in Mora-spelaren(!) Daniel Ljunggren på korttidslån över ett ”par” matcher.

– Vi är väldigt tacksamma att Mora och Daniel vill komma och hjälpa oss nu när vi behöver stöttning i ett par matcher. Daniel är en av HockeyAllsvenskans bästa spelare och har så varit under en längre tid, säger klubbens GM Tomas Johansson till Leksands hemsida.

211015 Moras Daniel Ljunggren under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Mora den 15 oktober 2021 i Tingsryd. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Att klubben plockar in spelare på det här sättet från värsta rivalen väcker starka känslor hos Leksandsupportrarna.

– Sluta samarbeta med Mora!, skriver en användare på Twitter.

– Hur kan Mora tillåta detta?, skriver en annan.

– Så vi ska alltså bara köpa detta? Han är lagkapten för våra värsta rivaler?Det här är inte okej nånstans..?, skriver en tredje.

Rivalerna har samarbetat tidigare

Korttidslån likt denna har hänt mellan klubbarna tidigare. Och senast som förra säsongen lånade Leksand ut en spelare för att hjälpa Mora.

– Ifjol lånade vi ut Alexander Lundqvist till Mora, och nu när vi behövde vi lite hjälp är jag glad att Mora och Leksand kan hjälpas åt för att underlätta utvecklingen av spelare i vår region, säger Tomas Johansson.

211028 Leksands Matt Caito , Justin Kloosoch Jesper Kandergård jublar efter 1-4 under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 28 oktober 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Daniel Ljunggren har varit Hockeyallsvenskans bästa assistspelare under säsongen och svarat för 13 poäng – där samtliga varit målgivande passningar.

Leksand parkerar på en tredjeplats i SHL-tabellen med 34 inspelade poäng.

LÄS MER: Kraftigt bakslag för Leksand – tvingas betala tillbaka flera miljoner(!): ”Någonting har blivit tokigt”

Få våra nyhetsbrev!