SVT-expertens stenhårda kritik – går till attack mot Roger Rönnberg: ”Han ska be om ursäkt”

SVT-expertens stenhårda kritik – går till attack mot Roger Rönnberg: ”Han ska be om ursäkt”

Roger Rönnberg vill inte skicka spelare till OS.
Det får SVT-experten Nils Ekman att se rött.
– Jag tycker att Roger ska be sina spelare om ursäkt för det där uttalandet, säger han.

Debatten om vilka som egentligen bör representera Tre Kronor i OS nästa månad pågår för fullt runt om i landet. Tanken från början var att NHL-stjärnorna skulle delta, men då pandemin fortsatt sätter käppar i hjulen så kommer inga spelare från världens bästa liga att delta i turneringen, vilket även lett till diskussioner hemma i Sverige.

Attacken mot Rönnberg

Roger Rönnberg har, bland andra, menat att SHL inte borde skicka spelare om inte NHL väljer att göra det, vilket har mötts av både ris och ros. SHL har dock ett avtal som gör att man måste släppa spelare till Tre Kronor, men då matcher redan skjutits upp efter positiva covid-test i flera lag, så kommer det leda till svårigheter i spelschemat.

211023 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 23 oktober 2021 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I samband med att Frölunda spelade CHL-semifinal mot Rögle på tisdagen så fick tränaren enorm kritik av SVT-experten Nils Ekman.

– Vem är Roger Rönnberg att bestämma vad någon annans dröm är. Jag tycker att Roger ska be sina spelare om ursäkt för det där uttalandet. Jag tycker det är bedrövligt, säger Ekman.

”Det är helt fel”

Han menar att Frölunda inte har någon rätt att stoppa sina spelare, vilket Rönnberg tidigare sagt att han vill göra.

– Jag kan förstå om en individs drömmar går stick i stäv med vad föreningen står för, men det är inte fallet här. Jag tycker det är helt fel. Spelarna ska få åka och man ska stötta de spelarna som har stora drömmar och vill spela OS, säger Ekman.

211130 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 30 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg själv fick möjlighet att svara på kritiken efteråt, och lyfte då upp ett exempel med JVM.

– Alla tror att jag inte vill unna killarna att spela OS… Jag älskar att spelarna får uppfylla sina drömmar och ett OS är bland det största man kan vara med om. Men spelarnas arbetsgivare är faktiskt Frölunda HC. Kan man inte genomföra OS på ett smittsäkert sätt är jag rädd att det blir som JVM och att man får hem spelare som är smittade. Som Simon Edvinsson i dag som inte var med och spelade. Det påverkar oss. Mitt jobb i första hand är att ta hand om mitt lag och mina spelare, säger han.

LÄS MER: Johan Garpenlövs tydliga svar – slår tillbaka efter Roger Rönnbergs utspel: ”Struntar fullständigt i det”

Få våra nyhetsbrev!