Johan Garpenlövs tydliga svar – slår tillbaka efter Roger Rönnbergs utspel: ”Struntar fullständigt i det”

Johan Garpenlövs tydliga svar – slår tillbaka efter Roger Rönnbergs utspel: ”Struntar fullständigt i det”

Roger Rönnberg vill stoppa sina spelare från OS.
Vad förbundskapten Johan Garpenlöv tycker om det?
– Jag struntar fullständigt i tränarnas åsikter.

Vinter-OS är nu bara en månad bort, och många hade sett fram emot den vanligtvis så åtråvärda hockey-turneringen. För fyra år sedan, när spelen avgjordes i Pyeongchang, så fick inga NHL-spelare delta då NHL inte ville släppa iväg stjärnorna, men i år var tanken att världens bästa spelare skulle samlas för att spela för sina nationer.

Slår tillbaka mot Rönnberg

Men då coronaviruset och dess varianter vägrar lugna sig så kom för någon vecka sedan beskedet att NHL inte kommer låta några spelare åka iväg. Det har nu lett till diskussioner kring vilka spelare som egentligen ska få delta och spela med Tre Kronor, och det råder minst sagt delade meningar. SHL får inte stoppa spelare, men flera tränare och sportchefer har varit kritiska, däribland Roger Rönnberg.

– Jag kommer att göra allt som är i min makt att inte släppa iväg spelare till ett OS när inte NHL släpper iväg spelare, har han sagt.

211130 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 30 november 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men förbundskapten Johan Garpenlöv ger inte mycket till Rönnbergs utspel. Han slår nu ifrån till kritiken, och menar att spelarna som är aktuella lär vilja åka till Kina.

– Deras åsikter struntar jag fullständigt i. Det är spelarna som ska åka och inte tränarna. Så de enda åsikterna jag bryr mig om är spelarnas. De spelare som vi hittills har pratat med vill åka, säger han till Aftonbladet.

”Tycker synd om spelarna”

Samtidigt menar Garpenlöv själv att han inte känner någon oro över sitt eget deltagande, eller att resa till OS under rådande omständigheter.

– Nej, absolut inte. Om jag skulle göra det så hade jag inte kunnat göra något alls. Jag är övertygad om att arrangörerna kan lösa ett säkert OS. Sedan går det aldrig att garantera full säkerhet, säger han.

211206 Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv under en presskonferens inför Channel One Cup den 6 december 2021 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Men han lider även med de NHL-stjärnor som även denna gång snuvas från OS. Att spela i turneringen är trots allt en dröm för många.

– Jag tycker synd om spelarna. Det är flera som hade sista chansen att delta. Det är som det är. De hade säkert bra anledningar. Jag sitter inte i deras rum när sådana beslut tas så jag vet inte så mycket om det. Jag hoppas bara att det var genomtänkt, säger Garpenlöv.

LÄS MER: Tränarens sylvassa kritik – slår tillbaka efter beslutet som fick Leksands-fansen att rasa: ”Det är trams”

Få våra nyhetsbrev!