Tränarens sylvassa kritik – slår tillbaka efter beslutet som fick Leksands-fansen att rasa: "Det är trams"

Tränarens sylvassa kritik – slår tillbaka efter beslutet som fick Leksands-fansen att rasa: ”Det är trams”

Lånet av Moras lagkapten Daniel Ljunggren fick Leksands-fansen att rasa. Nu slår tränaren Björn Hellkvist tillbaka – flera veckor senare.
– Det är trams, säger han.

I början av november förra året plockade Leksand över Moras lagkapten tillika poängkung Daniel Ljunggren. Inte på en permanent övergång, men på ett korttidslån för att täcka upp en skadeskjutet trupp.

Fick alla att rasa

Lånet fick verkligen hela hockey-Sverige att rasa. Och inte minst från supporterhåll från Dalaklubbarna, som har en stor rivalitet mellan varandra.

Det väckte verkligen starka känslor. En känslostorm så stor att Moras tränare Johan Hedberg kände sig tvungen att skriva ett öppet brev till supportrarna som konsekvens.

211127 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 27 november 2021 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Men Leksands tränare, Björn Hellkvist, är oförstående till att lånet fick så många att reagera.

– Hade vi och Mora spelat i samma liga hade jag förstått den där typen av reaktioner. Men vi är i en liga högre upp och för den killens skull, i den ålder han är i, var det fantastiskt att få den här chansen, säger han till DT och fortsätter:

– De där reaktionerna är trams. Folk får väl tycka vad de vill, men ibland kan man kanske tänka sig för innan man vräker ur sig saker på Twitter.

Starka utspelet

Daniel Ljunggren gästspel i Leksand sträckte sig bara över två matcher. Där blev det ingen större succé, och den poängstarke forwarden i Hockeyallsvenskan återvände både assist- och mållös.

Björn Hellkvist menar att andra fall i svensk hockey, där spelare gått mellan antagonister, inte gett något större eko. Och att lånet inte förändrar rivaliteten mellan de båda Dalaklubbarna.

– Är det mindre rivalitet mellan Mora och Leksand för att Daniel gjorde matcher hos oss? Nej! Är det mindre rivalitet mellan Rögle och Malmö för att jag gick dit? Nej!, säger han.

211211 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 11 december 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Leksand är för närvarande drabbade av ett coronautbrott i laget. Av den orsaken har deras matcher ställts in den här veckan, i väntat på att läget ska förbättras.

Leksand är sjua i SHL-tabellen, två poäng upp till en direktplats till kvartsfinalerna.

LÄS MER: Trotjänaren Joel Lundqvist förlänger med Frölunda – klar för sin 19:e(!) säsong i klubben: ”Vill jaga titlar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!