Svenskstjärnans nya braksuccé i NHL – är nu första spelaren någonsin att nå mäktiga milstolpen

Filip Forsberg gjorde mål nummer 20 och 21 för säsongen i natt.
Därmed är han historisk – i hela Nashvilles historia.

Nashville Predators har under säsongen inte varit samma bensäkra lagmaskin som man vant sig med de senaste säsongerna. Flera av lagets stjärnor har haft det tufft med målproduktionen, men nu har det lossnat rejält.

Hjälte i natt

Framför allt för Filip Forsberg. Svensken, som fullständigt vräkt in poäng de senaste säsongerna, hade en tung höst – men tycks nu vaknat rejält.

Nashville Predators’ Filip Forsberg (9) and Roman Josi (59) celebrate a goal during first period NHL hockey action against the Edmonton Oilers in Edmonton, Alberta, Tuesday, Jan. 14, 2019. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

I natt, i matchen mot Montreal Canadiens, blev Forsberg stor hjälte. Svensken klev in i handlingarna när Predators var i 2-0-ledning i den andra perioden.

Historiska noteringen

Svensken gjorde först 3-0, och bara sex minuter senare sköt han in målet som betydde 4-0. Nashville vann till sist med 4-2, och tog två blytunga poäng i jakten på slutspel.

Filip Forsberg, Leksand
180520 Sveriges Filip Forsberg deppar under finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 35490

Svenskens mål var hans 20:e och 21:e den här säsongen – vilket gör honom till historisk. Forsberg är nämligen den första spelaren någonsin att noteras för över 20 mål sex säsonger i rad i Nashville Predators historia.