Zibanejad fortsätter att dominera – har nu bäst form i hela NHL(!): ”Trött på att prata om honom – men...”

Zibanejad fortsätter att dominera – har nu bäst form i hela NHL(!): ”Trött på att prata om honom – men…”

Mika Zibanejad fortsätter att ösa in poäng.
I natt blev Rangers-stjärnan den blott elfte svensken någonsin att noteras för 40 mål under en säsong.
– Det är så roligt att se en spelare växa, säger coachen David Quinn.

Det är sällan en svensk har fått ett liknande genombrott än det som Mika Zibanejad fått under pågående säsong. Svensken var visserligen en storstjärna i New York Rangers redan förra säsongen, då han noterades för 74 poäng på 82 spelade matcher.

Nya succén i natt

Men redan nu har han tangerat den siffran – och dessutom på bara 56(!) spelade matcher. Mika hade nämligen en del skadebekymmer i slutet av 2019, men har trots det vräkt in poäng i en sådan takt att han ligger på en 13:e plats i NHL:s poängliga.

200305 New York Rangers Mika Zibanejad (R) celebrates with Marc Staal (L) after scoring 6-5 in overtime during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I natt gjorde han, som vanligt nu för tiden, ännu ett mål i matchen mot Dallas Stars. Svensken stod påpassligt framför mål och rakade in en puck fram till 2-0 i matchen.

Bäst i hela ligan

Zibanejad hade senare även en assist i matchen, som Rangers till sist vann med 4-2.

– Det är så roligt att se en spelare växa. Jag sa till honom efter matchen då han gjorde fem mål: ”Jag är riktigt trött på att prata om dig, men om du fortsätter göra mål så kommer jag prata om dig tills jag blir alldeles blå i ansiktet, säger coachen David Quinn.

200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Mika Zibanejad ställer sig nu till en exklusiv skara av svenskar som noterats för 40 mål under en och samma säsong – och han har dessutom 13 matcher på sig att nå den urmäktiga 50-målsvallen, någonting som bara Håkan Loob lyckats med bland alla NHL-svenskar. Dessutom så är det fler siffror som sticker ut angående Mika – han är nämligen den spelare i NHL som gjort allra flest poäng sedan All Star-uppehållet i NHL, som var i slutet av januari.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!