Svenskstjärnans jättemiss när det betydde som mest i natt – sågas efter stora tavlan: ”För i…”

Han har dominerat hela säsongen. 
Men när det betydde som mest inatt stod Linus Ullmark för en ödesdiger tavla.
Nu sågas svensken för missen. 

Linus Ullmark har länge varit en bra NHL-målvakt, men det är inte många som sett honom sen någon som kan bära ett lag till en Stanley Cup-titel. Men den här säsongen har han fått ett enormt genombrott, och i ett stundtals överlägset Boston Bruins har han varit en riktig nyckelpjäs. 

Stora missen

Ullmark är en av favoriterna att vinna Vezina Trophy, priset som tilldelas grundseriens bästa målvakt, senare under året. Bruins är samtidigt den stora favoriten att vinna Stanley Cup, men för att det ska hända behöver man en Ullmark i storform. Och det var kanske inte det man fick i natt, i den första rundans femte match.

Bruins hade matchboll och vid vinst mot Panthers i natt hade man säkrat en plats i slutspelets nästa runda. Det blev en rysare, och mycket tack vare just Ullmark, som storspelade under de inledande 60 minuterna, men i förlängningen var olyckan framme, och det blev kostsamt. Ullmark lämnade sin målbur för att spela bort en puck till en medspelare, men det gick rejält snett. I stället gick pucken rakt till en Panthers-spelare, och en enkel passning in framför mål senare hade Florida avgjort. 

LÄS MER: Jättevändningen för Tre Kronor – detaljen stoppar nu svenske NHL-stjärnan Elias Pettersson i hockey-VM

Sågas

Det betyder att Bruins nu leder serien med 3-2, och att man får vänta med en eventuellt säkrad plats i nästa runda. Och på sociala medier är kritiken mot Ullmark stenhård.

”Vill inte låta för hård, men för i hela… Vad fan var det där från Ullmark?” skriver en stor Boston-profil på Twitter.

”Varför slår han inte bara bort pucken?”, skriver en annan.

”Sånt här gör att Bruins kommer få det svårt att gå hela vägen”, skriver en tredje.

Ullmark sa till media efter matchen att det nu handlar om att ha ”mentalitet som en gulfisk”, och han hyllades även stort av lagkamrater, som försvarade sin målvakt.

– Han har varit otrolig för oss hela året. Han får inte vara för hård mot sig själv. Han är en fantastisk målvakt. Förmodligen ligans bästa målvakt. Vi finns här för varandra, säger lagkaptenen Patrice Bergeron.

LÄS MER: Nya drömbeskedet för Tre Kronor – Nylander och fyra andra NHL-svenskar klara för hockey-VM