Jättevändningen för Tre Kronor – detaljen stoppar nu svenske NHL-stjärnan Elias Pettersson i hockey-VM

Elias Pettersson hade redan tackat ja till hockey-VM.
Men nu kommer mardrömsbeskedet för Tre Kronor.
Svenske NHL-stjärnan stoppas från VM på grund av en avgörande detalj, rapporterar Sportbladet.

Hockey-VM står för dörren och Tre Kronor är på väg att få ihop en riktigt stark VM-trupp. På onsdagen blev det klart att svenska NHL-spelarna Rasmus Sandin, Lucas Raymond, Jakob Silfverberg, Alexander Nylander och Jonatan Berggren har tackat ja till landslagsspel.

Stoppas från VM

Även NHL-storstjärnorna Rasmus Dahlin och Elias Pettersson uppges ha tackat ja men det har inte offentliggjorts än. Men nu kommer den stora vändningen för Pettersson som förändrar allt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, hockey
210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0139

För trots att han tackat ja så stoppas nu stjärnforwarden som nådde över 100 poäng i NHL den här säsongen från att spela i hockey-VM. Den sista detaljen som återstod var att Svenska Ishockeyförbundet skulle komma överens med Vancouver Canucks om försäkringsfrågan under världsmästerskapet.

LÄS MER: Nya drömbeskedet för Tre Kronor – Nylander och fyra andra NHL-svenskar klara för hockey-VM

Elias P för dyr

Ända sedan NHL-säsongen tog slut har Elias Pettersson varit positiv till VM-spel och han har även pratat med svenske förbundskapten Sam Hallam, båda har ett förflutet tillsammans i Växjö Lakers. Nu kommer det tuffa beskedet att det inte blir någon hårdskjutande NHL-stjärna i den svenska VM-truppen, det rapporterar Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, hockey
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Svensken tjänar 80 miljoner kronor per säsong i NHL och är på väg att skriva nytt kontrakt till nästa säsong. Kostnaden för att försäkra honom under hockey-VM blir därför alldeles för dyrt för Svenska Ishockeyförbundet.

LÄS MER: Änkan Pia Salmings hjärtskärande bekännelse efter Börje Salmings bortgång: ”Det känns som att…”

Försäkringen skulle kosta så mycket som 2-3 miljoner kronor, enligt uppgifter till kvällstidningen. Därmed tvingas Tre Kronor tacka nej till Elias Pettersson och man har redan meddelat Vancouver Canucks att man inte har råd att betala spelarens försäkring.
– Jag har en linje att jag endast pratar om de spelare som tackat ja till VM. Tyvärr, säger förbundskapten Hallam i ett uttalande.

Vad tycker du om det här tråkiga VM-beskedet? Dela artikeln och säg din åsikt!