Svenske supertalangens sanslösa genombrott i NHL – gjorde sitt allra första hattrick på bara 13 minuter i natt

En trög säsong hittills.
I natt lossnade det rejält för Emil Bemström.
Den svenske supertalangen gjorde tre mål – på 13 minuter.

För två säsonger sedan fick Emil Bemström ett magnifikt genombrott i SHL med Djurgården. Med sina 23 mål i ligan var han i den absoluta toppen av skytteligan, och under den säsongen gjorde han dessutom stora avtryck i såväl Juniorkronorna som Tre Kronor, och att han fick skriva på ett NHL-kontrakt på sommaren var inte särskilt förvånande.

Enorm succé i natt

Bemström gjorde bra ifrån sig under sin första säsong i Nordamerika, då det blev totalt 20 poäng på 56 matcher, och framför allt så fick han åtminstone inledningsvis stort förtroende i powerplay, då han fick visa upp sitt fruktade skott. Årets säsong har dock inte varit lika framgångsrik, och inför nattens match hade han fortfarande inte gjort något mål den här säsongen.

Bemström har dessutom dragits med vissa skadebekymmer, och inte alls varit lika uppskattad hos den omtalade demontränaren John Tortorella. Men i natt klev svensken fram för sitt Blue Jackets och fick lite av säsongens genombrott, då han plötsligt gjorde hela tre mål, på bara 13 minuter.

Hyllas stort

Nashville Predators var i ledning med 3-0 i den andra perioden när Bemström med 1.54 spelat rakade in en puck på egen retur vid målvaktens högra stolpe. Med 7.26 spelat av perioden dundrade han in ett skott till 2-3, och med 15.07 spelat – alltså bara 13 minuter efter det första målet – så kvitterade han till 3-3 i powerplay.

Hattricket räckte till förlängning, där dock Predators kunde nypa extrapoängen, men det var inget snack om vem som var matchens lirare och hur mycket målen egentligen betydde.

– Fråga vilken målgörare som helst, ett mål kan göra otrolig skillnad och i dag var det så, säger han.

– Vi har inte haft många roliga stunder det här året. I dag var det bra. Jag är glad för grabbe, säger Tortorella.

SE MÅLEN HÄR:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */