Svenske supertalangens sanslösa genombrott i NHL – gjorde sitt allra första hattrick på bara 13 minuter i natt

En trög säsong hittills.
I natt lossnade det rejält för Emil Bemström.
Den svenske supertalangen gjorde tre mål – på 13 minuter.

För två säsonger sedan fick Emil Bemström ett magnifikt genombrott i SHL med Djurgården. Med sina 23 mål i ligan var han i den absoluta toppen av skytteligan, och under den säsongen gjorde han dessutom stora avtryck i såväl Juniorkronorna som Tre Kronor, och att han fick skriva på ett NHL-kontrakt på sommaren var inte särskilt förvånande.

Enorm succé i natt

Bemström gjorde bra ifrån sig under sin första säsong i Nordamerika, då det blev totalt 20 poäng på 56 matcher, och framför allt så fick han åtminstone inledningsvis stort förtroende i powerplay, då han fick visa upp sitt fruktade skott. Årets säsong har dock inte varit lika framgångsrik, och inför nattens match hade han fortfarande inte gjort något mål den här säsongen.

Foto: Twitter

Bemström har dessutom dragits med vissa skadebekymmer, och inte alls varit lika uppskattad hos den omtalade demontränaren John Tortorella. Men i natt klev svensken fram för sitt Blue Jackets och fick lite av säsongens genombrott, då han plötsligt gjorde hela tre mål, på bara 13 minuter.

Hyllas stort

Nashville Predators var i ledning med 3-0 i den andra perioden när Bemström med 1.54 spelat rakade in en puck på egen retur vid målvaktens högra stolpe. Med 7.26 spelat av perioden dundrade han in ett skott till 2-3, och med 15.07 spelat – alltså bara 13 minuter efter det första målet – så kvitterade han till 3-3 i powerplay.

Foto: Twitter

Hattricket räckte till förlängning, där dock Predators kunde nypa extrapoängen, men det var inget snack om vem som var matchens lirare och hur mycket målen egentligen betydde.

– Fråga vilken målgörare som helst, ett mål kan göra otrolig skillnad och i dag var det så, säger han.

– Vi har inte haft många roliga stunder det här året. I dag var det bra. Jag är glad för grabbe, säger Tortorella.

SE MÅLEN HÄR:

LÄS MER: Stortalangen helt klar för SHL-topplaget – har gjort hela 66 poäng på 63 matcher: ”Tagit stora kliv”

Få våra nyhetsbrev!