Stortalangen helt klar för SHL-topplaget – har gjort hela 66 poäng på 63 matcher: "Tagit stora kliv"

Stortalangen helt klar för SHL-topplaget – har gjort hela 66 poäng på 63 matcher: ”Tagit stora kliv”

Nu har stortalangen gjort sitt val.
Linus Karlsson lämnar BIK Karlskoga för flytt till SHL till nästa säsong.
I dag blev det helt klart vilket lag poängsprutan från HockeyAllsvenskan har skrivit på för.

21-årige Linus Karlsson har imponerat på många och övertygat rejält i HockeyAllsvenskan. Efter att ha gjort stor poängsuccé för BIK Karlskoga väntar nu flytt till högstaserien kommande säsong.

Klar för SHL

Stortalangen har levererat hela 66 poäng på 63 matcher för Karlskoga under de senaste säsongerna och nu väntar nästa kapitel i hans karriär. I dag blev det helt klart att han spelar i SHL-topplaget Skellefteå AIK nästa säsong.
– Det känns jättebra! Jag har bara hört bra om föreningen och de har varit ett topplag länge så det känns verkligen jättekul att komma hit, säger Karlsson i sitt första uttalande på klubbens officiella webbplats.

Linus Karlsson, Karlskoga
210416 Karlskogas Linus Karlsson jublar efter 2-6 under semifinal 7 i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Björklöven den 16 april 2021 i Karlskoga. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0064

Skellefteå AIK slutade på en fjärdeplats i grundserien och blev utslaget i den sista semifinalmatchen av SM-slutspelet. Nu förstärker man laget men en riktigt spännande spelare i Karlsson som skrivit på ett tvåårskontrakt.
– Jättekul att Linus har valt att komma till Skellefteå. En spelskicklig, avig forward med ett bra skott som tagit stora kliv under året och varit en ledande spelare i HockeyAllsvenskan och Karlskoga. Vi tror att han ska fortsätta utvecklas i vår miljö, säger Skellefteås general manager Erik Forssell i ett pressmeddelande om nyförvärvet.

Dahlén-trejd

Linus Karlsson bytte Karlskrona till Karlskoga i januari 2020 och har sedan fullkomligen exploderat i Värmland. Det blev 18 poäng på 12 matcher våren 2020 och den här säsongen har 21-åringen levererat fina 51 poäng på 52 matcher i HockeyAllsvenskan.

Linus Karlsson, Karlskoga
210414 Karlskogas Linus Karlsson jublar efter 1-4 under semifinal sex i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Karlskoga den 14 april 2021 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230 / JH0016

I uppflyttningsspelet blev det sedan ytterligare 15 poäng på 11 matcher för Karlsson som spås en lysande framtid inom svensk hockey. Han draftades av San Jose Sharks men blev sedan trejdad i utbyte mot Jonathan Dahlén 2019 och tillhör sedan dess Vancouver Canucks.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Här är Frölundas första värvning till nya säsongen – guldhjälte har skrivit på: ”Väldigt intressant spelare”

Få våra nyhetsbrev!