Svenske målvaktens utspel – efter toppklubbens värvningsbomb: ”Det suger…”

Modo levererade en riktig värvningsbomb i går kväll.
Tjeckiske VM-målvakten Patrik Bartosak är klar för klubben.
– Det suger…, säger nuvarande förstemålvakten Erik Hanses efter beskedet till Sportbladet.

I går kväll gjorde Modo och Björklöven upp i ett stekhett toppmöte i HockeyAllsvenskan. Erik Hanses storspelade i målet och Modo vann matchen med 4-2.

Modos värvningsbomb

Men bara några timmar innan nedsläpp kom även ett oväntat besked för Hanses. Då Modo bjöd på en värvningsbomb och presenterade tjeckiske VM-målvakten Patrik Bartosak.

Erik Hanses, Modo
191229 Modos målvakt Erik Hanses inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Timrå den 29 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Vilket ställer till det rejält för nuvarande förstemålvakten Hanses.
– Man lär få öppna dörren nu så det suger. Skämt åsido. Det blir tuff konkurrens, men jag ska göra allt för att försöka få spela. Det är bara det som gäller. Den som är bäst lär få spela, tror jag, säger Modomålvakten till Sportbladet.

”Klart det svider lite”

Trots att 29-åringen briljerat mellan stolparna senaste tiden, så kommer Hanses ändå från en tung höst. Och var därför inte jättechockad över den nya målvaktsvärvningen.
– Jag har haft på känn hela säsongen att något skulle hända eftersom det gått tungt för mig. Det har varit lite snack. På så sätt kändes det nästan skönt att få beskedet nu så man vet vad som gäller, i stället för att gå och fundera, säger han till kvällstidningen.
– Klart det svider lite, man vill ju spela. Framför allt nu på slutet när det gäller, men det är Modo som gäller. Klubben bestämmer och den som är bäst ska spela. Jag får göra allt för att bidra till laget.

Erik Hanses, Modo
191211 Modos målvakt Erik Hanses under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Mora den 11 december 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN / Cop 222

Erik Hanses är inne på sin fjärde säsong hos Modo och ställs nu mot en riktig utmaning att konkurrera med Bartosak. 26-åringen var Tjeckiens förstemålvakt i senaste hockey-VM och kommer till Örnsköldsvik med fina meriter.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubben sparkar tränaren direkt – pekas ut som mobbare: ”Det är orimligt”