Uppgifter: SHL-klubben sparkar tränaren direkt – pekas ut som mobbare: ”Det är orimligt”

Håkan Åhlund uppges få sparken av Oskarshamn.
Nu vittnar anställda inom föreningen om mobbning.
– En helt orimlig situation för en klubb som spelar på högsta nivå i Sverige, säger en person till Expressen.

Oskarshamn gör sin första säsong i SHL, men de har inte haft det enkelt. Laget placerar sig näst sist i SHL-tabellen, och har dessutom haft det turbulent på tränarsidan.

Uppges få sparken

Redan i höstas ska tränaren Håkan Åhlund ha hamnat i bråk med sportchefen Håkan Stolt, vilket resulterade i en ny general manager. Tidigare under januari så ska Åhlund dessutom ha meddelat att han inte kommer att förlänga sitt kontrakt, och därmed lämnar klubben efter säsongen.

Håkan Åhlund, Oskarshamn
191017 Oskarshamns tränare Håkan Åhlund under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 17 oktober 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / Cop 94

Men redan nu tycks han få sparken. Under onsdagen kom uppgifter om att han under landslagsuppehållet, vilket är om två matcher, får lämna klubben – och nu kommer nya uppgifter.

”Det är ren mobbning”

Enligt Expressen ska anställda i klubben nämligen vittna om ”en tränare som försöker göra sig omöjligt”, samt mobbning till den grad att facket blivit inkopplat.

– Det finns spelare i den här truppen som känner sig riktigt mobbade. En helt orimlig situation för en klubb som spelar på högsta nivå i Sverige, säger en person inom föreningen till tidningen.

200125 Oskarshamn tränare Håkan Åhlund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Oskarshamn den 25 januari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Oskarshamns klubbchef vill inte kommentera uppgifterna, men Håkan Åhlund dementerar.

– För mig är det inget konstigt. Jag har varit i den här branschen i 40 år och jag gav ett antal raka besked till en person. Det var inte mycket mer med det, säger han, och fortsätter sedan med att han ”absolut inte” mobbat någon:

– Jag utövar ingen mobbning. Vi är en elitverksamhet. Jag gillar att tävla och vinna, och jag bedöms i mitt jobb för sportsliga resultat.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!