Svenske legendarens oväntade sågningar av Pettersson och Lundqvist: ”Nu svär jag i kyrkan…”

.

Legendariska radiokommentatorn L-G Jansson har landat i Bratislava för hockey-VM.
Då passar 78-åringen på att såga både Elias Pettersson och Henrik Lundqvist.
– Ja, nu svär jag i kyrkan, men…, säger legendaren till Sportbladet.

Han är en av Radiosportens mest folkkära radiopratare. Men efter OS i Vancouver 2010 så slutade legendariske Lars-Gunnar ”L-G” Jansson som expertkommentator.

78-åringen in i hockey-VM

Nu har 78-åringen ändå landat i Bratislava för att göra sin röst hörd under Hockey-VM. L-G byter av Per Svartvadet som Radiosportens expertkommentator under hockeysändningarna.

Lars-Gunnar Jansson
161121 Lars-Gunnar Jansson (v) och Anders Fredriksson kommenterar matchen åt TV under ishockeymatchen i Hockeyettan norra mellan Piteå och Asplöven den 21 november 2016 i Piteå.
Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Och man kan bara imponeras av att veteranen fortfarande har kvar glöden och passionen för sporten – som 78-åring.
– För det första är jag lite mot det här med åldersfixering och jag är inte här för att hävda att det var bättre förr. För det var det inte. De lagen skulle inte få låna pucken i dag. Jag är här för att jag hänger med och lever med hockeyn dagligen. Jag jobbar fortfarande operativt med träningar, laguttagningar och utveckling. Jag är intresserad. Och jag är fortfarande nyfiken, säger han i en intervju med Sportbladet.

Sågar Elias Pettersson…

Radiolegendaren är heller inte blyg för att uttrycka sina åsikter, om precis allt. Framförallt bjuder han på en oväntad sågning av Tre Kronors stjärnspelare Elias Pettersson, som har sådana enorma förväntningar på sig.
– Han har inte varit bra. Det är inget att hyckla om. Han sliter och kämpar och ansiktsuttrycket är nästan lite (L-G gör en plågsam grimas), ja, det är nästan så man känner att man vill hjälpa honom på något sätt. Det ser nästan lite frustrerat ut. Med tanke på hans spelintellekt, bra händer och förmåga att se is, så har han inte fått ut någonting av det. Han har blivit ett lätt byte för motståndarna. Så om William Nylander varit en oerhört positiv överraskning, så har Elias varit en negativ. Som de skrev om honom i Vancouver i vintras så trodde man ju inte att det var sant. Så man har rätt att kräva mer, även om det är en ung grabb, säger han till kvällstidningen.

Elias Pettersson
190517 Elias Pettersson of Sweden at a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

…och även Henrik Lundqvist

Inte ens Henrik Lundqvist kommer undan L-G:s sågningar av det han hittills sett hos Tre Kronors spel under hockey-VM. Och veteranen vill hellre se Jacob Markström som förstamålvakt.
– Ja nu svär jag i kyrkan, men vore jag förbundskapten skulle jag ställa Markström i mål. Inte för att den andre är dålig, men han har inte haft en jättesäsong. Det kan naturligtvis tala för Henke att han vill revanschera sig. Men även om han inte har samma rutin så har Markström en utvecklingskurva som pekar ständigt uppåt. Han har förmodligen väldigt höga mål. Nej, jag skulle ställa Markström i kassen, säger han till Sportbladet.

Henrik Lundqvist
190517 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 17, 2019 in Bratislava.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87946

Två duktiga sågningar när L-G nu kliver in i hetluften och tar över hockey-VM hos Radiosporten. Räkna med fler vassa åsikter från hans mun under turneringens fortsatta gång.

LÄS MER: William Nylander kan slå 57 år gammalt VM-rekord!

Tre Kronors besked: Han petas i kvällens ödesmatch i hockey-VM

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);