Svenske backstjärnan bryter tystnaden – första orden om varför han valde spel i KHL: ”Är en bra möjlighet”

Han har förlängt sitt kontrakt i Ryssland.
Nu berättar Robin Press för första gången varför.
– Jag trivs bra, säger han.

Det var i februari som Ryssland invaderade Ukraina och startade krig med Europa. Omedelbart började svenskar i KHL och den ryska högstaserien i fotboll att se efter sina kontrakt, och sin framtid.

Första orden om flytten

Mängder av svenskar har brutit sina kontrakt, flyttat till andra europeiska klubbar, men vissa har också tagit helt andra val, av olika skäl. Robin Press spelade förra säsongen i Severstal Cherepovets, men han hade ett utgående kontrakt.

181103 Färjestads Robin Press grinar illa efter en smäll på hakan under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Malmö Redhawks den 3 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Inför den nya säsongen valde han dock att förlänga det, och enligt uppgifter kommer han kommande säsong att, i samma klubb, tjäna drygt fem miljoner svenska kronor. Robin Press har inte uttalat sig om flytten – förrän nu. I en intervju med ryska RB Sport förklarar han varför det blev en fortsättning.

– Jag gillade att spela här förra säsongen och jag tänker att det är en bra möjlighet för mig att spela här. Jag trivs väldigt bra i Severstal. Jag bestämde mig bara för att stanna och spela här, säger han.

”Visar sig att jag är avstängd…”

Förra veckan kom till slut beskedet från Svenska Ishockeyförbundet kring vad som gäller med de svenska spelare som stannar kvar i KHL. De får, framöver, inte tas ut i Tre Kronor. 

– Det visar sig att jag är avstängd från det svenska landslaget. Jag kan inte kommentera det mer, säger Robin Press.

181103 Färjestads Robin Press under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Malmö Redhawks den 3 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Robin Press är en av sju svenskar som kommer att spela i KHL kommande säsong. Även Fredrik Claesson, Adam Reideborn, Viktor Svedberg, Jakob Lilja, Johan Mattsson och Adam Almquist kommer att spela i KHL kommande säsong. Ingen kommer således få spela matcher med Tre Kronor.

LÄS MER: Frölundas hårda ord – när stjärnan med månadslön på 300 000(!) inte ens får träna: ”Ett stort misslyckande”