Frölundas hårda ord – när stjärnan med månadslön på 300 000(!) inte ens får träna: ”Ett stort misslyckande”

Han uppges tjäna 300 000 kronor i månaden.
Men Johan Sundström får inte ens en plats i Frölundas trupp.
– Ett stort misslyckande, säger Roger Rönnberg till GP.

Frölunda har gjort en stark sommar vad gäller spelare in och ut, och man kommer att gå in i den nya SHL-säsongen med stora förhoppningar om topplaceringar. Man har dessutom inlett årets CHL med två raka vinster, men allt är inte frid och fröjd.

Får inte ens träna

När Johan Sundström värvades hem till klubben för några år sedan var det lite av en prestigevärvning. Han kom från KHL med förväntningar på sig att vara en ledare, men det har inte alls fallit väl ut. Nu har han i stället fått beskedet att han inte har en plats kvar i laget.

211002 Frölundas Johan Sundström under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Timrå den 2 oktober 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det betyder att han inte kommer att få varken träna eller spela matcher med klubben – men hans kontrakt gäller fortfarande tills han hittar en ny klubb. Och det är ingen liten lön som Frölunda betalar ”i onödan”. Enligt GP tjänar Sundström 300 000 kronor i månaden.

– Vi kommer inte gå in på allt i detalj om vad vi pratar om – men basgrejen är att vi har meddelat honom att han inte är en del av årets lag. Sedan har han ett giltigt kontrakt. Det får vi stå för. Det är det som gäller. Vill han spela någon annanstans så måste de prata med oss om det. Det är egentligen inte så svårt, men vi är fortfarande på samma status, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

”Ett stort misslyckande”

Roger Rönnberg håller inte tillbaka med vad han känner om det hela. Det går att tyda en viss ledsamhet och kritik i uttalandena.

– Det är ett stort misslyckande att Johan inte är kvar hos oss, säger han till Gp.

220423 Frölundas tränare Roger Rönnberg under semifinal fem i SHL mellan Luleå och Frölunda den 23 april 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Förra säsongen gjorde Sundström 15 poäng på 49 matcher i SHL. I dagsläget är situationen märklig, menar Rönnberg.

– Det är konstigt. Det är det. Jag tycker om Johan och jag hoppas verkligen att han komma vidare i sin hockeykarriär och få en roll där han kan växa.

LÄS MER: Nya uppgifter om svenskstjärnan – därför blev det fortsatt spel i KHL: ”Han hade handbojor på sig”