Svenska stjärnan fortfarande klubblös – är nu tillbaka i Sverige hos krislaget

Svenska stjärnan fortfarande klubblös – är nu tillbaka i Sverige hos krislaget

.

Han gjorde sin klart bästa säsong i fjol.
Men ändå är Linus Videll fortfarande utan kontrakt den här säsongen.
Nu har svenske stjärnforwarden börjat träna med Södertälje, rapporterar LT.

Ända sedan han lämnade AIK hösten 2011 har Linus Videll varit bofast i KHL. Men det var i fjol som det stora genombrottet kom efter åtta år i ryska ligan.

Videll klubblös trots succén

34-åringen gjorde imponerade 48 poäng på 49 matcher och blev poängbäst i Dinamo Riga. Vidells ruggiga snitt på 0.98 poäng per match var även det sjätte bästa poängsnittet i hela KHL.

Linus Videll, KHL
120217 Torpedos Linus Videll under en ishockeymatch i KHL mellan Jokerit och Torpedo Nizhny Novgorod den 17 februari 2012 i Helsingfors.
Foto: Jussi Eskola / BILDBYRÅN / COP 169

Men trots storsuccén senaste säsongen så är Videll fortfarande utan kontrakt och letar ny klubb för den här säsongen. Tidigare under sommaren har han hållit igång med Almtuna men nu har svenske stjärnforwarden börjat träna hos krislaget Södertälje istället.

Videll vill nu tillbaka till KHL

Självklart har det fått många SSK-supportrar att börja drömma stort om en återkomst för Videll. Mellan åren 2006 och 2010 var han en av klubbens absolut bästa spelare.

Linus Videll, KHL
111004 Ishockey, Elitserien, AIK: Linus Videll.
© Bildbyrån – 85973

Men en sådan drömåterkomst är dock inte alls särskilt trolig – än.
– Inte i år. Det är lite tidigt, tycker jag, när jag hade den säsongen jag hade. Jag tycker hockeyn är kul utomlands, säger han till LT.
– Det är såklart jag vill komma igång och börja spela, säsongen har ju börjat, men det går ingen nöd på mig.

Varken HockeyAllsvenskan eller SHL är aktuellt just nu för 34-åringen. Istället vill Videll gärna återvända till KHL igen och han väntar bara på rätt erbjudande.
– Det finns ju intresse och jag har erbjudanden som jag skulle kunna skriva på. Men man vill ha rätt summa och jag har varit lite kräsen. Jag hade ett väldigt bra år så tycker jag att jag kan vara kräsen. Så då har det dragit ut på tiden lite. Kanske man har varit för kräsen, jag vet inte, men det kommer lösa sig på något sätt, säger han till lokaltidningen.

LÄS MER: SHL-klubbens nya besked om dumpade stjärnforwarden!

Här är svenskstjärnans MÄKTIGA drömmål i natt – avgör matchen med magisk soloprestation