Här är svenskstjärnans MÄKTIGA drömmål i natt - avgör matchen med magisk soloprestation

Här är svenskstjärnans MÄKTIGA drömmål i natt – avgör matchen med magisk soloprestation

.

André Burakovsky har presenterat sig i Colorado.
I natt avgjorde svensken mot Boston Bruins – med en sagolik soloräd.

André Burakovsky har verkligen etablerat sig i NHL. Efter ett par fina säsonger i Washington Capitals, där det bland annat blev en Stanley Cup-titel, så trejdades han i somras till Colorado Avalanche.

Drömmålet i natt

Där har han verkligen fått en smakstart på säsongen. I natt presenterade han sig på allvar inför sin nya hemmapublik – då han på helt egen hand avgjorde mot Boston Bruins.

André Burakovsky
Foto: Joel Marklund

Ställningen var 2-2 när svensken fick pucken i egen zon. Han trampade in i offensiv zon, fintade bort en Bruins-spelare så pass att han ramlade – och avslutade soloprestationen med ett välplacerat skott i mål. Colorado vann matchen med 4-2, och Burakovskys mål blev därmed matchavgörande.

Hyllas stort

Men det var fler svenskar som låg bakom segern. Gabriel Landeskog spelade fram till Avalanches första mål, och fastställde själv slutresultatet 4-2 i öppen kasse.

Foto: Skärmdump/Viafree

Efter matchen hyllades Burakovsky stort.

– Med Burakovsky i laguppställningen är Colorado ett lag, som kommer att vara med i snacket om vilka som kan utmana om mästartiteln, säger NHL-ikonen Dave Reid enligt Expressen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Se drömmålet här:

[arve url=”https://www.viafree.se/embed/sport/blir-matchvinnare-efter-eleganta-solonumret?partnerId=036f615f-3f87-40d3-885b-eb69637f1d86&autoplay=true” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: SHL-klubbens nya besked om dumpade stjärnforwarden – och eventuell återkomst till Sverige

Svenske stjärnbacken aktuell för återkomst i Sverige – sportchefen bekräftar kontakt