Svenska stjärnan Erik Karlssons tydliga krav – inför omstarten av NHL-säsongen: ”Vi behöver det”

NHL jobbar hårt för att kunna dra igång säsongen igen.
Då kommer svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson med ett tydligt krav.
– Vi behöver ett tre veckor långt träningsläger då, säger han till SportExpressen.

Den 12 mars tog NHL beslutet att stoppa alla matcher och sätta hela ligan på paus tillsvidare på grund av coronaviruset. Ambitionen har sedan dess alltid varit att kunna återstarta NHL-säsongen igen under sommaren.

NHL:s nya plan

När dödsantalen nu börjar minska och coronakrisen börjar se ljusare ut har hoppet väckts för NHL. Redan 29 april tog NHL-ledningen beslutet att gå in i fas 2 för en omstart av ligan.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

NHL hoppas nu kunna ge klartecken till samtliga spelare att börja träna i mindre grupper från och med 18 maj. Men än så länge har spelarna inte fått höra någonting, erkänner svenske NHL-stjärnan Erik Karlsson.
– Vi befinner oss lika mycket i limbo som tidigare. Vi har inte fått svar på några frågor. Det är omöjligt att gissa vad som kommer att hända. Allt är ju beroende av vad som händer runt om i världen, säger han till SportExpressen.

Karlssons krav

Karlsson har under ligapausen tillbringat sin vardag med hustrun Melinda och lilla dottern  i San Jose. För att hålla igång har han tränat hemma på egen hand med armhävningar och situps sam en hel del cykling.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Erik Karlsson of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

Men nu kommer San Jose Sharks-svensken med ett tydligt krav till NHL om ligan ska dra igång igen i sommar.
– Vi behöver i alla fall ett tre veckor långt träningsläger för att komma in i det igen, säger han till kvällstidningen.

En plan som NHL har är att samtliga matcher som återstår ska spelas på fyra utvalda arenor i sommar, för att minimera resandet.
– Jag vet inte, de håller säkert på och trixar med allt just nu. Men det är ju inte bara oss spelare som man måste ta hänsyn till, då det också handlar om all personal kring lagen och domarteam, med mera. Vi får se vad som händer, jag har inte hört något om några datum, säger Karlsson om det förslaget.

LÄS MER: NHL-lagets nya besked om jagade Jonathan Dahléns ovissa framtid – avslöjar nu planen