NHL-lagets nya besked om jagade Jonathan Dahléns ovissa framtid – avslöjar nu planen

NHL-lagets nya besked om jagade Jonathan Dahléns ovissa framtid – avslöjar nu planen

Var ska Jonathan Dahlén spela nästa säsong?
Det är den stora frågan i hockey-Sverige just nu.
Nu har NHL-klubben San Jose Sharks kommit med nytt framtidsbesked.

Han gjorde hela 77 poäng i HockeyAllsvenskan och utsågs till ligans absolut bästa spelare senaste säsongen. Men trots det talar allt för att Jonathan Dahlén blir kvar i Sverige även kommande säsongen.

Dahléns framtid

22-årige forwarden är rejält eftertraktad efter succésäsongen och även om det mesta talar för en fortsättning i Timrå så jagas han han av i princip samtliga SHL-klubbar. Men nu uttalar sig även NHL-klubben San Jose Sharks om svenskens framtid.

Jonathan Dahlén, Timrå
191002 Timrås Jonathan Dahlén och Jens Lööke jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

NHL-laget bekräftar för hockeysajten fearthefin.com att de gärna plockar över Dahlén till Nordamerika om den pausade NHL-säsongen kan spelas färdigt under sommaren. Men till nästa säsong är det inte alls lika prioriterat att ha Dahlén kvar i USA.

NHL-lagets besked

Assisterande general managern Joe Will bekräftar även att man inte tagit något slutgiltigt beslut än om svenskens kommande säsong.
– Det finns flexibilitet. Vi är väldigt optimistiska efter den här säsongen, säger han till sajten.

Jonathan Dahlén, Färjestad, SHL
191220 Timrås Jonathan Dahlén inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Dahléns NHL-kontrakt med Sharks går ut efter den här säsongen. Men även om inte kontraktet förlängs kommer Sharks ändå att behålla NHL-rättigheterna för 22-åringen.

Så därför är planen som gäller att om NHL återupptas kan vi få se Dahlén i Nordamerika i sommar. Men nästa säsong kan han återvända till Sverige igen och då gör Timrå upp med en hel drös av SHL-klubbar om hans påskrift.

LÄS MER: Officiellt: SHL-klubben har gjort klart med poängmaskin – guldhjälten flyttar nu till Sverige