Officiellt: SHL-klubben har gjort klart med poängmaskin – guldhjälten flyttar nu till Sverige

Han har öst in poäng i Finland.
Nu är guldhjälten Robert Leino helt klar för spel i SHL.
– En spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid, säger Örebros sportchef Niklas Johansson om nyförvärvet.

Örebro har gjort några riktigt fina värvningar senaste tiden. Under säsongen kom SHL-stjärnan Robert Kovacs och sedan dess har klubben fyllt på med Emil Larsson samt Jonas Enroth.

Örebro värvar

Nu kommer nästa pusselbit till lagbygget för kommande säsongen. Ett lagbygge som faktiskt börjar se riktigt intressant ut.

Robert Leino, Örebro
141209 Helsingfors Nikolai Goldobin, Robert Leino och Helsingfors Toni Soderholm jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Helsingfors den 9 december 2014 i Göteborg. Foto: Per Friske / BILDBYRÅN

SHL-laget har presenterat finske centern Robert Leino som sitt allra senaste nyförvärv.
– Robert är en spännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Vi får in en kille i en bra ålder och med sitt fina spelsinne och passningsspel kommer Robert vara en viktig pusselbit i lagbygget. Han är dessutom en skicklig tekare och kommer stärka upp vår centersida, säger sportchefen Niklas Johansson till klubbens officiella webbplats.

”Är jätteglad”

27-åringen vann guld med finska HPK förra säsongen och var en stor nyckelspelare med 12 poäng på 18 matcher i slutspelet. Senaste säsongen har centern tillhört Ilves, där han gjort imponerande 43 poäng på 57 matcher i finska ligan.

Robert Leino, Örebro
141209 Helsingfors Robert Leino jublar efter 4-3 under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Helsingfors den 9 december 2014 i Göteborg. Foto: Per Friske / BILDBYRÅN

Nu väntar spel utomlands för första gången i Leinos hockeykarriär.
– Jag är jätteglad att det här är klart och att jag får chansen att komma till Örebro. Jag känner Joonas Rask bra sedan tidigare, han har bara sagt bra saker och nu ser jag verkligen framemot att komma till Örebro, säger nyförvärvet i sitt första uttalande. 

Robert Leino har också skrivit på ett långt kontrakt med Örebro. Det påskrivna avtalet gäller till och med säsongen 2022/23.

LÄS MER: Jättevändningen: SHL-stjärnan kan nu stanna – efter fansens enorma gåva