Vändningen: Här är nya planen för Jonathan Dahléns framtid

Vändningen: Här är nya planen för Jonathan Dahléns framtid

15 svenska klubbar jagar Jonathan Dahlén.
Men en fortsättning i San Jose Sharks är inte utesluten.
– Sharks har sagt att de vill ta över Jonathan för att spela, säger agenten Claes Elefalk till Hockeypuls.

Att påstå att Jonathan Dahlén är en jagad man är ingen överdrift. Enligt agenten Claes Elefalk har samtliga 14 SHL-klubbar visat intresse. Plus Timrå.

I slutet av april kom uppgifter om att Dahlén redan var överens med Timrå om spel i klubben kommande säsong. Uppgifter som nu förnekas av agenten Elefalk.

Jonathan Dahlén, Timrå
191002 Timrås Jonathan Dahlén och Jens Lööke jublar efter 1-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 2 Oktober 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Till Hockeypuls säger han att det i stället kan bli spel med San Jose Sharks – redan den här säsongen.
– Om NHL drar igång igen inom någon månad eller två, så är ett av spåren att grundserien ska spelas klart. Det är runt 190 matcher som är ospelade i årets grundserie, men man har pratat om att nå upp till 76 grundseriematcher, vilket innebär att San Jose Sharks ska spela sex grundseriematcher till, sedan är grundserien klar, säger Claes Elefalk.

”Får se vad Sharks säger”

Agenten fortsätter:
– Sharks har sagt att de vill ta över Jonathan. Planen är därför att han ska spela de sista grundseriematcherna i juni/juli. Sedan kommer inte Sharks kunna ta sig till slutspel eftersom att de ligger så pass långt ned, men sedan får vi se vad som händer. Det görs ett fåtal kontrakt inför nästa säsong i NHL nu, men vi får se vad Sharks säger och vad Jonathan vill göra.

Jonathan Dahlén lämnade Timrå för Vancouvers organisation i slutet av säsongen 2017/18. Han blev sedan bortbytt till San Jose, men det blev spel i farmarligan AHL under 2018/19.

Förra säsongen kom han tillbaka till Timrå på lån och gjorde 77 poäng på 51 matcher i grundserien.