Tidernas All Star-lag i klassiska NHL-klubben har utsetts – hela sex(!) svenskar tar plats

Tidernas All Star-lag i klassiska NHL-klubben har utsetts – hela sex(!) svenskar tar plats

Vancouver Canucks har blivit en riktig svenskkoloni senaste åren.
Nu tar kanadensiska TSN ut NHL-lagets absolut bästa spelare genom tiderna.
Då tar så mycket som sex svenskar plats i Canucks All Star-lag.

Klassiska NHL-laget Vancouver Canucks älskar verkligen sina svenskar. Thomas Gradin var en av de första svenskarna in i laget på slutet av 70-talet.

Svenskar i Canucks

Sedan har vi fått se blågula storstjärnor som Markus Näslund, Mattias Öhlund, Mikael Samuelsson, tvillingbröderna Henrik Sedin och Daniel Sedin samt Mats Sundin prägla Canucks historia. 

Daniel Sedin, Henrik Sedin, Vancouver Canucks, NHL
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

I dag är det Elias Pettersson och Jacob Markström som är de stora svenska stjärnorna i Vancouver. Två svenskar som hyllats enormt för sina insatser för Canucks i NHL.

Sex svenskar väljs

Nu har kanadensiska TSN tagit ut tidernas drömlag i Vancouver Canucks och samlat klubbens absolut bästa spelare någonsin. Då tar hela sex svenskar plats i All Star-laget.

Markus Näslund, Vancouver Canucks, NHL
031124 Ishockey, NHL, Vancouver: Markus Näslund. © Bildbyrån – 27203 D

Förstakedjan består inte helt oväntat av tvillingarna Sedin och Pavel Bure som högerforward. Sedan tar Markus Näslund plats i andrakedjan som vänsterforward tillsammans med Trevor Linden och Todd Bertuzzi.

Öhlund bäst back

Fjärde svensken i All Star-laget är Thomas Gradin som får en plats som center i tredjekedjan ihop med Geoff Courtnall och Tony Tanti på var sin kant. Fjärdekedjan består sedan av Stan Smyl, Ryan Kesler och Alex Burrows.

På backsidan rankas Mattias Öhlund som en av Canucks allra främsta backar genom tiderna. Han bildar första backpar ihop med Doug Lidster.

Markström petas

Andra backparet utgörs av båda finländarna Jyrkki Lumme och Sami Salo. Medan tredje backparet utgörs av den sjätte och siste svensken Alexander Edler tillsammans med Kevin Bieksa.

På målvaktssidan får dock inte nuvarande förstemålvakten Jacob Markström någon plats, på grund av att ha spelat för kort tid i organisationen. Här blir han utkonkurrerad av burväktarna Roberto Luongo och Kirk McLean i tidernas All Star-lag hos Vancouver Canucks.

LÄS MER: Experten om Vancouvers jätteras – som har ALLT med svensken att göra: ”Det är den främsta anledningen”