Experten om Vancouvers jätteras – som har ALLT med svensken att göra: ”Det är den främsta anledningen”

Jacob Markström är skadad – och Vancouver Canucks har krisat.
Det är ingen slump, menar experten Alex Hoegler.
– Det säger allt om hans betydelse, säger han till Sportbibeln.

Vancouver Canucks gör sin bästa säsong på länge. Det har blåst positiva vindar ända sedan i höstas, och laget har under i stort sett hela säsongen haft ett järngrepp om en slutspelsplats.

Radat upp förluster

Men den senaste tiden har varit betydligt tyngre. I slutet av februari blev Jacob Markström, Canucks svenske stjärnmålvakt, skadad – och sedan dess har laget haft det blytungt och radat upp förluster.

181218 Goalkeeper Jacob Markström of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och faktumet mellan Markströms skada och Canucks förluster är ingen slump, menar Alex Hoegler, journalist på The Canuck Way.

– Den här förlustsviten som Canucks haft säger mycket om betydelsen som Markström har för laget. Thatcher Demko (Canucks ordinarie andramålvakt) är inte i närheten av att vara en etablerad förstamålvakt i NHL, säger han till Sportbibeln.

”Den främsta anledningen”

Jacob Markström fick chansen under NHL:s All Star-helg, och har under säsongen noterats för en räddningsprocent nära 92.

– Markström har spelat i nivå med att vinna Vezina Trophy under hela säsongen, och innan skadan var han på god väg att vinna Canucks MVP för säsongen. Så… ja, hans frånvaro är helt klart den främsta anledningen till den svaga formen, säger Hoegler.

190508 Elias Pettersson and goaltender Jacob Markström of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Elias Pettersson är annars lagets största stjärna, men enligt Alex Hoegler är Jacob Markström inte långt efter när det kommer till popularitet.

– Fansen uppskattar honom extremt mycket. Det tog Markström ett par år att vinna fansens förtroende, och det är inte så konstigt med tanke på vilka stora skor han var tvungen att kliva i efter att Roberto Luongo lämnade. Markström utvecklades inte som tvåa bakom Ryan Miller, men han har verkligen växt de senaste två åren, och vunnit fansens kärlek, säger han.

Dela för att hylla Jacob Markström!