Svenska drömbeskedet inför JVM – kan få superförstärkning av NHL-stjärnan Lucas Raymond

Svenska drömbeskedet inför JVM – kan få superförstärkning av NHL-stjärnan Lucas Raymond

Nästa vecka kommer Tomas Montén presenterade den preliminära truppen till sommarens JVM.
Hoppet lever om att Lucas Raymond finns med.
– Jag har ställt frågan, säger han.

Vinterns Junior-VM fick abrupt avbrytas efter att flera fall av coronaviruset hade letat sig in i turneringens bubbla. Sedan har det diskuterats om att mästerskapet skulle återupptas – eller inte.

Monténs besked

Till sist kom man överens om att det blir ett nytt JVM. Det kommer att spelas om, men den här gången på sommartid. Mästerskapet kommer att gå av stapeln i augusti, och Juniorkronornas förbundskapten, Tomas Montén, är i full gång med att få ihop en så slagkraftig trupp det bara går.

210102 Lucas Raymond of Sweden celebrates his first period goal making the score 1-0 during the 2021 IIHF World Junior Championship quarterfinal between Finland and Sweden on January 2, 2021 in Edmonton. Photo: Andy Devlin / BILDBYRÅN

Lucas Raymond var inte med i vintras. Men när turneringen kommer att spelas om finns en möjlighet att den svenske NHL-stjärnan är på plats för svensk räkning.

– Vi har haft kontakt med alla NHL-lag som har svenska spelare under kontrakt. Jag har ställt frågan och några har jag fått svar från. Alla spelare kanske jag inte har fått något besked kring till uttagningen, säger Montén till Hockeysverige.

”Det handlar om…”

Lucas Raymond vore en sanslös förstärkning för Juniorkronorna. Forwarden öste in poäng under sin debutsäsongen i NHL, 57 poäng på 82 matcher, och blivit ett av Detroits största framtidshopp.

220524 Detroit Red Wings Lucas Raymond under en träning den 24 maj 2022 i Mölndal. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Men beslutet ligger inte bara hos Tomas Montén och Lucas Raymond. Red Wings sitter på stor makt huruvida Lucas Raymond representerar Juniorkronorna i augusti eller inte.

– Vi vill ha så bra spelare som möjligt och de bästa tillgängliga spelarna vill vi ta ut. Det handlar dels om: Vad vill en spelare? Men i slutändan handlar det om vad klubben tycker är optimalt för spelaren, säger Montén.

LÄS MER: Leksands enorma kassaklirr – får nu flest pengar av alla SHL-klubbar: ”Aldrig varit med om liknande”