Supertalangen kan lämna storklubben – efter bara två SHL-matcher: ”Han vill inte spela med oss”

Emil Heineman har vräkt in poäng i Leksands J20-lag.
Men nästa säsong lär det bli collegehockey – vilket betyder att han inte lär göra fler SHL-matcher för klubben.
– Han vill inte spela med oss. Eller rättare sagt, han kan inte spela med oss och får inte, säger tränaren Roger Melin till DT.

Emil Heineman har gjort två SHL-matcher med Leksand under den här säsongen, och har då noterats för en assist. Men det är i klubbens J20-lag som 18-åringen verkligen utmärkt sig – och dominerat stort.

”Han vill inte…”

Forwarden har gjort hela 24 mål och 39 poäng på 27 matcher, och anses vara en klubbens och ligans allra största talanger. Men fler än de två SHL-matcherna som han gjort för Leksand lär det inte bli.

191219 Leksands Emil Heineman under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 19 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Heineman vill nämligen till USA för att spela collegehockey, vilket stoppar fler framträdanden.

– Han vill inte spela med oss. Eller rättare sagt, han kan inte spela med oss och får inte. Emil vill söka till college, och såna spelare får inte spela i en proffsliga, dit SHL räknas, innan de börjar spela för sitt skollag, säger Roger Melin till DT.

Vill till college

De matcherna han redan gjort ska inte påverka hans collegeframtid.

– Men några fler matcher blir det inte. Det rör sig om att skolan han väljer att spela för kanske kan behöva betala ett bötesbelopp annars, säger Melin.

191219 Leksands Emil Heineman under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 19 december 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Roger Melin menar att det hade blivit speltid för Heineman om det inte vore för den osäkra framtiden.

– Han är tillräckligt bra för att kvalificera sig till att spela med oss. Men han vill vänta med beslutet om det blir college eller inte, och då har vi spelat klart serien. Så det ligger inte i våra händer, det här. Om Emil har bestämt för collegespel så är han inte tillgänglig för oss i SHL.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!