Lukas Wernblom kan lämna Modo -bekräftar kontakt med andra klubbar

Supertalangen kan lämna – bekräftar kontakt med andra klubbar: ”Ska kolla alternativen”

Lukas Wernbloms säsong i Modo blev inte vad han hoppats på
I en intervju med Hockeypuls bekräftar han kontakt med andra allsvenska klubbar.

Lukas Wernblom slog igenom på allvar i Modo säsongen 2016/2017.  Forwarden, son till SHL-profilen Magnus Wernblom, fick chansen i a-laget och tog den direkt.

Men den senaste säsongen blev inte som förväntad 17-åringen gjorde 22 matcher i Hockeyallsvenskan och avslutade på 0 poäng, och fick stundtals hålla till i klubbens J18- och J20-lag. Inför nästa säsong är framtiden i klubben oklar.

Lukas Wernblom kan lämna Modo

I en intervju med Hockeypuls berättar Wernblom, som avslutade säsongen i division 1, att han har varit i kontakt med flera andra allsvenska konkurrenter till Modo.

Att gå till en annan allsvensk klubb skulle kunna bli aktuellt.
– Ja, om någon klubb är sugen, ser min potential och saknar min spelartyp, absolut. Då spelar det inte så stor roll var jag spelar, säger Wernblom till Hockeypuls och fortsätter:
– Jag har pratat med några klubbar, men jag har inte suttit mig ned och pratat rejält med någon. Det har bara varit lite löst surr.

Modo förbereder förslag för Wernblom

Wernblom berättar att ett äventyr i Nordamerika också är ett alternativ. Om det blir ytterligare en säsong i Modo hoppas han och vill testa på en ny roll i bland annat powerplay.

Modos sportchef Mikael Sundlöv berättar att Modo kommer lägga fram ett förslag för Wernblom att ta ställning till inom kort.
– Jag har pratat med hans agent i dag och vi ska återkomma så fort vi har helt klart för oss vad vi kan erbjuda Lukas. Jag har pratat med Björn (Hellkvist), Pär (Styf) och Magnus (Helin) också om vad vi kan presentera för Lukas, hur vi ser på honom och var han ska passa in i vårt bygge, säger han till Hockeypuls.

LÄS MER: Stenhårda JVM-domen blir ännu värre – nu stängd Lias Andersson av i hockey-VM i stället!

Hockey VM 2018: TV-tider, spelschema och resultat