Stenhårda JVM-domen blir ännu värre – nu stängs Lias Andersson av i hockey-VM istället!

Juniorkronorna straffas stenhårt efter medaljceremonin i JVM.
Men nu förändrar Internationella hockeyförbundet, IHHF, stenhårda domen – och gör det ännu hårdare.
Nu stängs Lias Andersson av i fyra matcher – i nästa senior-VM.

I onsdags kom domen att Juniorkronorna straffas stenhårt efter sitt agerande i JVM-finalen. När svenska juniorlandslaget förlorade mot Kanada var besvikelsen så stor att de tog av sig silvermedaljerna.

Det märkliga med JVM-straffet

Det har nu fått allvarliga konsekvenser där fem spelare och tre ledare stängs av från nästa JVM. Efter ett beslut av Internationella hockeyförbundet, IHHF.
”Att ta av silvermedaljerna som spelarna får visar inte bara på brist på respekt mot åskådare och VM-arrangör utan också mot motståndarna som vinner mästerskapet. Att spelarna i efterhand bett om ursäkt för sitt beteende och bedyrar att de inte har har haft intentionen att vara respektlösa ursäktar inte handlingen”, skrev IIHF i sitt beslut.

Vilken ränta kan du få? Zmarta skannar marknaden helt kostnadsfritt för att hitta bästa möjliga lånealternativ åt dig.

Men det fanns också något märkligt med straffen för att Lias Andersson, Jesper Boqvist och Axel Jonsson Fjällby kan inte ens spela nästa JVM på grund av att de är för gamla. Därför ändrar nu IHHF sin första dom – och gör den ännu värre, enligt Sportbladet.

Domen blir nu ännu värre

Nu stängs istället Andersson, Boqvist och Jonsson Fjällby av i nästa års senior-VM. Andersson i fyra matcher samt Boqvist och Jonsson Fjällby i två matcher.

Dessutom flyttas Rasmus Dahlins avstängning som först gällde i U18-VM till nästa JVM, då han är för gammal för U18-VM.
– Vi fick väldigt sent i går kväll ett besked från IIHF att man gjort en rättelse, säger förbundsordförande Anders Larsson till kvällstidningen.
– Det är klart det är olyckligt att det blir fel, men nu har vi fått den här informationen. I morgon har vi ett styrelsemöte där vi ska titta på de här bestraffningarna och behandla om vi ska lägga fram en eventuell överklagan, säger Anders Larsson.

Det gäller att vara smart med sin ekonomi. Därför jämför Zmarta över 20 olika banker och långivares villkor åt dig – helt kostnadsfritt. Kolla här vilken ränta du kan få.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Börje Salmings totala vrede – efter Juniorkronornas stenhårda bestraffning