Börje Salmings totala vrede – efter Juniorkronornas stenhårda bestraffning

Juniorkronorna straffas stenhårt efter JVM-finalen i början av året.
Det får svenske ikonen Börje Salming att fullständigt gå i taket.
– Det är helt vansinnigt, säger hockeylegendaren till SportExpressen.

Senaste JVM slutade i blågula tårar efter finalförlusten mot Kanada i början av året. Besvikelsen var så stor att flera av de svenska spelarna valde att ta av sig sina medaljer och lagkaptenen Lias Andersson gick så långt att han till och med kastade upp medaljen på läktaren.

Juniorkronorna straffas hårt

Agerandet får nu ödesdigra konsekvenser för Juniorkronorna som straffas stenhårt av Internationella hockeyförbundet, IHHF. Lias Andersson stängs av i hela fyra matcher i nästa JVM, förbundskapten Tomas Montén får tre matchers avstängning och även Axel Jonsson Fjällby, Jesper Boqvist, Rasmus Dahlin och Olle Eriksson Ek får två matchers avstängning. Dessutom bestraffas ledarna Nizze Landén och Henrik Stridh med två matcher avstängning till JVM 2019.

Börje Salming ryter till

Ett rejält straff och även ett omdiskuterat sådant. Och svenske hockeyikonen Börje Salming går i taket av IHHF:s orättvisa bestraffning.
– Det är folk som sitter i höga positioner som inte fattar vad som gäller… Man måste förstå besvikelsen de känner, för det fattar väl vem som helst att man är besviken i ett sånt läge. Sen gör man det i en hast när man inte tänker riktigt, när man känner sig sårad eller så. Man har kämpat så hårt för det. Jag förstår absolut att Lias kastade upp den på läktaren och det var bara bra att han fick tillbaka den. När folk i ledningen tar såna beslut, jag tycker det är dåligt. Så, så dåligt, säger Salming till SportExpressen.

”Det är helt vansinnigt”

Hockeylegendaren tycker att man måste få visa känslor, det är ju det hockey handlar om.
– Det är klart det är mycket känslor i ett sånt här läge och då kanske man gör en sån grej. Det är i stundens hetta man gör så och det är sånt som händer. Det är helt vansinnigt att bestraffa dem för det. När man förlorar blir man grymt besviken och när man vinner blir man så oerhört glad. Det tillhör idrotten och det får man acceptera, säger en irriterad Salming till kvällstidningen.

Dela artikeln om du håller med Börje Salming!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Chockstraffet: Nu får Juniorkronorna stenhård bestraffning efter JVM-finalen!