Succébackens tydliga besked – är nu helt klar för SHL-laget: "Jag har skrivit på"

Succébackens tydliga besked – är nu helt klar för SHL-laget: ”Jag har skrivit på”

Han har gjort succé i Västervik.
Men gårdagens match blev den sista i klubben för Michael Kapla som nu är redo för nya utmaningar.
– Jag har skrivit på för ett SHL-lag, säger till lokaltidningen VT.

Västervik gjorde en imponerande säsong. Laget kom på en stark femteplats och slog ut Södertälje i kvartsfinal.

Succésäsongen

I semifinal ställdes man mot storfavoriten Timrå och där tog det stopp. Gårdagens förlust innebar 4-2 i matcher till Timrå och för Västervik tog alltså säsongen tog slut.

210312 Västerviks Michael Kapla under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västervik och Timrå den 12 mars 2021 i Västervik. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN / COP 172 / DX0002

Nu väntas laget tappa några av sina bästa spelare. Bland annat har succémålvakten Daniel Marmenlind kopplats ihop med Malmö.

Backen lämnar

Nu står det klart att Västervik även tappar sin bästa back. Amerikanen Michael Kapla stod under sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan för en väldigt bra insats då han i grundserien gjorde åtta mål och 23 assist.

210413 Västerviks Michael Kapla under semifinal sex i Hockeyallsvenskan mellan Västervik och Timrå den 13 april 2021 i Västervik. Foto: Daniel Nestor / BILDBYRÅN / COP 172 / DX0005

Lägg därtill sju assist i slutspelet och man förstår att SHL-klubbar blivit intresserade. 26-åringen spelade förra säsongen i både AHL och ECHL.

Han blev nominerad till hockeyallsvenskans bästa back och nu belönas han alltså med ett SHL-kontrakt. Något han bekräftar själv till lokaltidningen VT.
– Jag kan bekräfta att jag har skrivit på för ett i lag i SHL, men jag vill inte berätta vilken klubb det är eftersom inte klubben har offentliggjort det ännu, säger han.

”Ny erfarenhet”

Michael Kapla hade aldrig tidigare spelat i Europa men tycker att omställningen från liten till stor rink gått fint och han är nöjd med laget.
– Det var en helt ny erfarenhet för mig och ishockeyn som spelas är lite annorlunda med tanke på att det är en stor isyta. Jag märkte ganska tidigt att vi hade ett bra lag utan att jag visste hur bra de andra lagen i serien var. Vi visade att vi hade ett bra lag, säger han i intervjun.

SportExpressen har tidigare avslöjat att det är Skellefteå AIK som signat amerikanen till nästa säsong.

Fortsätter Michael Kaplas succé i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Roger Rönnbergs desperata utspel – efter att Frölunda blivit krossat IGEN: ”Jag är glad bara om vi…”

Få våra nyhetsbrev!