Roger Rönnbergs desperata utspel – efter att Frölunda blivit krossat IGEN: ”Jag är glad bara om vi...”

Roger Rönnbergs desperata utspel – efter att Frölunda blivit krossat IGEN: ”Jag är glad bara om vi…”

Ny förlust – och nära uttåg ur SM-slutspelet.
Då kommer Roger Rönnberg med ett desperat utspel.
– Jag är glad bara vi gör ett mål…, säger han.

Att Frölunda skulle få det tufft mot säsongen stora utropstecken, Rögle, var det många som räknade med. Men att Göteborgs-laget skulle förlora så stort, i tre raka matcher, var det kanske inte alla som hade satsat pengar på.

Utspelet från Rönnberg

Efter att ha förlorat stort under de två första matcherna så la Rögle i högsta växel redan från start i match tre, och gjorde i den första perioden tre raka, snabba mål fram till 3-0. Rögle vann till sist bortamötet med hela 5-0, och höll därmed nollan för andra gången i matchserien. Totalt har man, utöver de tre vinsterna, dessutom en målskillnad på hela 14-2, och det är inte mycket som talar för att Frölunda ska skaka liv i matchserien.

210413 Frölundas Joel Lundqvist deppar under kvartsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Rögle den 13 april 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efteråt så kom Roger Rönnberg med ett halvdesperat utspel om att han vid det här laget blir glad bara Frölunda gör ett mål i onsdagens fjärde kvartsfinal.

– Vi måste få någonting som flammar upp och ger kilarna kraft och energi. Jag är glad bara vi gör ett mål. Vi behöver trycka dit den där första pucken och sedan ta det byte för byte, period för period, säger han till Aftonbladet.

”Sjukt frustrerande”

Roger Rönnberg menar att den här säsongen varit tuff, men att fortfarande får fram det han vill till spelarna.

– Tycker inte att jag behöver kämpa för att nå fram. Tycker jag når fram och vi jobbar med dialog med spelarna så det tycker jag inte är något problem alls, säger han.

210411 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal två i SHL mellan Rögle och Frölunda den 11 april 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men samtidigt är han klar med att klubben inte fått resultaten som förväntas eller önskas.

– Det är en anan sak, att få resultat på allt jobb vi lägger ner. Det är sjukt frustrerande, men vi har haft tuffa stunder förut.

LÄS MER: Stjärnans absurda beslut i natt – efter att ha blivit bortbytt av NHL-laget: ”Aldrig varit med om det förut”

Få våra nyhetsbrev!