Stortalangen lämnar nu NHL-giganten – har skrivit på långt kontrakt med SHL-klubben: ”Vill samma sak”

Linus Ölund återvänder till Brynäs – denna gång permanent.
Backtalangen har skrivit på för tre år.
– Både jag och Brynäs vill samma sak, säger han.

Linus Ölund gjorde SHL-debut redan under säsongen 2014/2015 och ansågs länge vara en av klubbens allra största talanger. Under säsongen 2017/2018 fick han ett gigantiskt genombrott, då han var lagets kanske bästa spelare med 23 poäng på 51 matcher.

Lämnar NHL-klubben

Succén ledde till NHL-flytt till Pittsburgh Penguins, men under säsongen i Nordamerika fick han inte göra några NHL-matcher. I stället fick han tillbringa tiden i AHL, och förra säsongen var han tillbaka i Brynäs på lån.

190907 Brynäs Linus Ölund under ishockeymatchen i Skoda Trophy mellan AIK och Brynäs den 7 september 2019 i Södertälje. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Nu står det klart att han blir kvar i Gävle-klubben. Det är nu nämligen officiellt att han lämnar giganten Pittsburgh Penguins permanent.

Skrivit på för tre år

Och kontraktet är redan påskrivet med Brynäs, dit han nu alltså flyttar permanent.

– Linus är en kille som är härifrån och som vi alla har följt sen han var en liten pojk genom olika landslag, våra elitlag på juniorsidan och vårt seniorlag. Det är inte alltid det lättaste att åka över och han ville hem från Pittsburgh. Nu har han haft en ”komma hem-säsong” och vi tror mycket på honom framöver, säger herransvarige Michael Sundlöv.

191114 Brynäs Linus Ölund reagerar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Brynäs den 14 november 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet på hela tre år.

– Både jag och Brynäs vill samma sak och det är att jag ska vara här. Det känns helt rätt att stanna när både ledningen, tränare och lagkamrater vill att jag ska stanna. Att få höra sånt ger en extra boost och ännu mer vilja att göra något riktigt bra här hemma. Jag ska visa alla supportrar att jag kommer bli bättre varje år, jag ska visa att jag kommer från Gävle och jag ska visa att jag älskar att spela i Brynäs, säger Ölund.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!