STORT GRATTIS! Tomas Holmström fyller 51 år i dag – avslöjar det värsta med att bli äldre: "Så irriterande"

STORT GRATTIS! Tomas Holmström fyller 51 år i dag – avslöjar det värsta med att bli äldre: ”Så irriterande”

I dag, den 23 januari, fyller Tomas Holmström 51 år.
Hur det känns för ishockeylegendaren?
– När man går på restaurang måste man ta fram telefonen för att lysa på menyn. Det är väl det som är mest irriterande, säger ”Homer” till Piteå-Tidningen.

Tomas Holmström spelade över 1 000 matcher i NHL för Detroit Red Wings mellan 1996 och 2013. Under de åren hann ”Homer” med att vinna fyra Stanley Cup-titlar, och med det ingår han i den exklusiva skara svenskar som vunnit fyra titlar.

I den kvartetten ingår även Nicklas Lidström, Anders Kallur och Stefan Persson. Holmström kan även stoltsera med både OS-guld 2006 för Tre Kronor och SM-guld med Luleå 1996.

Holmström hyllad

Karriären avslutades i januari 2013. I dag, över 10 år senare, fyller Tomas Holmström 51 år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Holmström, hockey
060226 OS 2006, Vinter, Ishockey, Final, Sverige – Finland: Tomas Holmström, Sverige, OS-guld, guldmedalj, guld, medalj, glädje. Prisutdelning, nationalsång. FOTO: Bildbyrån

Senaste åren har svensken varit närvarande under två enorma hyllningar. Först i början av november 2022 var han på plats i Little Caesars Arena när Detroit Red Wings hade 25-årsjubileum för sina Stanley Cup-hjältar från 1997 och 1998. 

”Mest irriterande”

Därefter fanns Holmström även på plats under ”Tidernas Hockeygala” i Avicii arena under slutet av 2022, där han hyllades tillsammans med det lag som tog hem OS-guldet i Turin 2006.
– Det är stort när man tänker på alla bra lag som passerat i historien. Sen blev det ju en emotionell berg- och dalbana med Börje Salming och allt det där… Men det var en riktigt trevlig kväll, sa Tomas Holmström till Piteå-Tidningen förra året.

Artikeln fortsätter efter bilden.

090929 Ishockey, NHL, träning, Detroit Red Wings: Tomas Holmström. © Bildbyrån – 85529

Men det är inte helt lätt att fylla 51 år, det kan hockeylegendaren nu erkänna. Holmström trivs med sin ålder men det blir mer och mer märkbart i vardagen att åren har passerat.
– Det känns jättebra, även om man märker att ögonen börjar fara. Till exempel när man går på restaurang och måste ta fram telefonen för att lysa på menyn. Det är väl det som är mest irriterande, men annars är väl 50 det nya 40 känns det som, berättar Tomas för lokaltidningen.

Dela artikeln för att hylla Tomas Holmström på födelsedagen!

LÄS MER: Tomas Holmström utser den bästa han spelat med – nobbar Lidström, Zetterberg och alla andra svenskar

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev