När Lidas fick sätta ned foten mot Tomas Holmströms svengelska – knepet fick experterna att vika sig dubbelt av skratt

När Lidas fick sätta ned foten mot Tomas Holmströms svengelska – knepet fick experterna att vika sig dubbelt av skratt

Tomas Holmström var bra på mycket.
Men inte allt.
Det tvingade fram ett helroligt knep på isen med lagkompisen Nicklas Lidström.

Tomas Holmström kunde verkligen det mesta. Hans otroliga spelstil gav honom fansens respekt, och det var precis vad Detroit behövde under många år. En stenhård och fysisk forward som inte var rädd för något, och som kunde ta vilka smällar som helst så länge han hjälpte laget att göra mål.

Otroligt uppskattad

Totalt blev det över 1000 matcher i NHL för Holmström från 1996 fram till 2013. ”Homer” går till historien som en av Sveriges mest framgångsrika spelare någonsin med hela fyra Stanley Cup-titlar, något som bara Nicklas Lidström, Anders Kallur och Stefan Persson lyckats med bland svenskar i NHL:s historia. Holmström hade det mesta som krävdes för att lyckas i världens bästa liga, men ett ämne kunde han helt klart förbättras i.

Tomas Holmström var kanske inte den bästa i NHL-historien på engelska, och det finns många exempel på när det gått… sådär för honom att uttrycka sig i intervjuer. Holmström lät det dock aldrig stoppa honom. Han ställde alltid upp, och fansen älskade trots att det ibland var lite svenska ord som åkte med i meningarna.

LÄS MER: Förre lagkamraten avslöjar vad Henrik Lundqvist alltid gjorde i duschen efter en förlust: ”Åh, jösses”

Lidas geniala knep

Men det ledde även till vissa bekymmer på isen. Holmström spelade med mängder av svenskar i Detroit, bland andra Nicklas Lidström. I en intervju avslöjade Tomas Holmström att Lidas hade svårt att förstå vad Holmström sa när han drog igång med sin engelska, och det tvingade honom att ändra om. Holmström avslöjade att duon hade ett eget, speciellt litet trick.

090930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Detroit Red Wings: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån

Många förstod Holmström trots den knackiga engelskan, men när Holmström och Lidas samspelade var det andra bullar.

– Om jag pratar med Nick och jag vill att han ska skjuta, och om jag säger det på engelska: ”Shoot the puck”, så lyssnar han inte. Så jag får prata svenska med honom, och då vet han att jag är seriös, sa Holmström.

När klippet visade upp under match kunde inte kommentatorerna sluta skratta – och vi håller med om att det är ett helt fantastiskt klipp. Tomas Holmström, vilken lirare!

LÄS MER: Börje Salmings beundransvärda svar på frågan – viktiga orden som alla måste höra: ”Jag hatar såna personer”