Börje Salmings beundransvärda svar på frågan – viktiga orden som alla måste höra: ”Jag hatar såna personer”

Börje Salming hyllades ofta för sin medmänsklighet.
Nu har en gammal video med honom från 2018 hyllats stort.
Där hockeylegendaren verkligen pratar från djupet av sitt hjärta
.

Svensk idrott förlorade en av sina allra största ikoner den 24 november 2022. När hockeyns stolthet Börje Salming tragiskt gick bort i sviterna av den obotliga nervsjukdomen ALS.

Salming hyllas

Han blev 71 år gammal och sörjdes stort i Sverige och hela hockeyvärlden. För Salming berörde så oerhört många under sin livstid och har alltid hyllats för sitt varma hjärta och osjälviska personlighet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135950

Börje var omåttligt populär och folkkär som få andra svenska idrottare. Nu har en gammal video från 2018 blivit uppmärksammad igen där Salming återigen hyllas högt för sin omtänksamma medmänsklighet.

LÄS MER: Stora myten om ikonen Börje Salmings karriär – svaret som alla var så oerhört nyfikna på: ”Alla frågade det”

Börjes budskap

Det är är en reklamfilm för Swedbank där Börje Samling får frågan om han ”någonsin dragit iväg och blivit divig?”. Då pratar legendaren från djupet av sitt hjärta och säger ord som alla borde lyssna på och ta till sig av.
– Nä, jag hatar det. Jag hatar de som har näsan upp i vädret. Jag hatar folk som har… Titta på business-folk som får en portfölj i näven och blir VD, då tror de att de är bättre än andra. Det är ingen som är bättre än någon annan. Alla är bra på sitt sätt, jag också, säger han i videon, som ni kan se här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming, hockey
Börje Salming säger vad han tycker i en uppriktig video från 2018. FOTO: Instagram

Salming fortsätter sedan att prata öppet om den här hjärtefrågan och hur viktigt det är att respektera varandra och vara en god medmänniska.
– Jag vet att jag har gjort något bra i hockeyn, men för det så kan inte jag gå ut på stan och skrika: ”Här är jag!”. Utan jag var bra på mitt och var stolt över det, men jag är inte bättre än dig eller någon annan. Alla är bra på sitt område och därför måste man vara jävligt försiktig. Jag har alltid respekterat alla andra för sina val och vad man än gör. Det är väldigt viktigt, säger han i videon, se den här nedanför.

LÄS MER: Mikael Renberg avslöjar sanningen om den klassiska reklamfilmen med Börje Salming: ”Han skulle bara…”

Det är Börje Salmings ALS-stiftelse som lagt ut reklamfilmen på Instagram för att påminna om de här oerhört viktiga orden från den bortgångne hockeyprofilen. Och i kommentarsfältet hyllas Börjes budskap stort av följarna.
”Vilken genuint fin människa han var”, skriver en av användarna.
”Väldigt tråkigt att sådana människor som Börje inte finns med oss längre. Jag tror att världen skulle se mycket bättre ut om alla hade den synen på livet som Börje hade”, skriver en annan.
”Tänk om fler tog efter av Börjes kloka ord att det inte är någon som är bättre än någon annan, gå med näsan i vädret & se ut som en struts med lång hals, en del kan knappt hälsa. Status, utbildning, maktposition eller förmögenhet borde ej spela nån roll, för alla människor duger, oavsett hudfärg eller slantar på banken!”, skriver en tredje.

Se videon:

Se hela videon: