Storstjärnan återvänder till svensk hockey efter alla rykten – skrivit på monsterkontrakt med SHL-klubben

Turerna har varit många.
Nu har Jhonas Enroth presenterats av Örebro.
– Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något, säger han.

Uppgifterna om att Jhonas Enroth var klar för Örebro kom redan i vintras. Men sedan dess har turerna – och uppgifterna – om målvaktens framtid varit många.

Presenterad

Han har efter uppgifterna om en återkomst till SHL-klubben kom även ryktats till såväl Linköping och Leksand. Och uppgifterna har dessutom förstärkts av rykten om att Örebro efter kontraktsskrivningen ska ha ångrat sig, trots att man betalat mycket pengar i sign on.

Jhonas Enroth, Leksand
190501 Goalkeeper Jhonas Enroth of Sweden during the Carlson Hockey Games match between Sweden and Russia on may 1, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180032

Men nu är det sista ordet sagt. Under måndagen kom först beskedet om att succémålvakten Dominik Furch lämnar Örebro, och kort därefter blev Enroth presenterad.

Skriver på monsterkontrakt

Klubben skriver att stjärnmålvakten ”sedan tidigare” har skrivit på ett treårskontrakt, och ansluter inom kort. Enligt uppgifter från Aftonbladet är kontraktet värt hela tio miljoner kronor.

– Vi är jätteglada över att kunna knyta till oss Jhonas. Senast Jhonas var hos oss visade han vilken duktig målvakt han är och han kommer vara en toppmålvakt i ligan, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson.

Jhonas Enroth, Tre Kronor
190426 Jhonas Enroth #1, SWE during the EHC: Nordic Cup Finland – Sweden at the Hartwall Arena 26. April 2019 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Bildbyrån)

Enroth kommer senast från en säsong där han hann med spel i både KHL och Österrike.

– Först och främst känns det jättebra att komma tillbaka till Örebro. Jag hade en väldigt bra tid i klubben och staden senast, så det känns bara positivt. Jag har följt klubben den senaste tiden och det känns verkligen som man har något bra på gång. Jag har skrivit på ett längre avtal och målet är självklart att vinna något, säger han själv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!