Klassikerklubbens nyförvärvs sjuka skada – bröt benet i match mot egna sportchefen(!): ”Maximal oflyt”

Mikkel Aagaard spelade padel med sportchefen Fredrik Glader.
Då bröt Modo-nyförvärvet benet(!).
– Det är såklart maximalt oflyt, säger Glader till Allehanda.

Det var tidigare under april som Modo, som haft stora bekymmer med spelartapp efter den nyss avslutade succésäsongen, meddelade att man värvat Mikkel Aagaard. Dansken kommer senast från sex raka säsonger i Nordamerika, där han spelat i OHL, ECHL och AHL.

Bröt benet i padelmatch

Men 24-åringens start i Modo blev inte lyckosam. I brist på hockey så spelade nyförvärvet i helgen racketsporten padel med Modos sportchef Fredrik Glader – när olyckan var framme.

190303 Luleås tränare Fredrik Glader under ishockeymatchen i SDHL mellan HV71 och Luleå den 3 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Efter att ha trampat fel så bröt Aagaard benet.

– Jag har spelat många padelmatcher, men aldrig varit med om något sådant tidigare, säger Fredrik Glader till Allehanda.

”Maximal oflyt”

Nu väntar två månader med gips, men det hela ska inte påverka kommande säsong.

– Det är såklart maximalt oflyt, men samtidigt tur i oturen att det skedde nu. Vi räknar med att han ska vara tillgänglig när serien drar igång, säger Glader.

170514 Danmarks Mikkel Aagaard kolliderar med Sveriges målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen mellan Danmark och Sverige på ishockey-VM den 14 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Fredrik Glader passar även på att hylla danskens inställning.

– Han är en kanonpositiv kille och min bild är att han bara ser framåt nu. Han är glad att vara här och motiverad att hjälpa Modo, nu längtar han till att få dra igång med träningen igen, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!