Stora vändningen: Poängkungen var klar för att lämna – kan nu återvända till SHL-laget: ”Har avtal med oss”

Linus Sandin lämnade HV71.
Men poängkungen kan återvända till SHL – redan till hösten.
– Tekniskt sett så har han ju ett avtal med oss, säger sportchefen Johan Hult till JP.

Linus Sandin var ett av SHL:s allra största utropstecken under den förra säsongen. Forwarden gjorde då sin första säsong med HV71 efter att ha varit flera år i Rögle – och fick ett enormt genombrott direkt.

Klar för NHL-spel

Totalt stod Sandin för hela 19 mål, vilket var tredje bäst i SHL – och med sina 36 poäng var han poängbäst bland HV:s forwards. Naturligtvis ledde succén till intresse från större ligor.

Linus Sandin, HV71
200215 Jubel efter mål 2-2 av HV71:s Linus Sandin under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och HV71 den 15 februari 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Under våren skrev Sandin, som var odraftad i NHL, ett kontrakt med Philadelphia Flyers – men HV71 hoppas nu på att han återvänder. Då kommande NHL-säsong, på grund av coronaviruset, skjuts fram rejält så finns det möjlighet för spelarna med SHL-avtal att spela matcher under hösten.

Nya vändningen

Det bekräftas även av HV:s sportchef Johan Hult.

– Ja, tekniskt sett så har han ju ett avtal med oss och det är klart att det skulle kunna vara intressant för oss att ha Linus i laget under hösten. Men jag vill egentligen ha lite klarare former innan det går att säga något om detta, säger HV:s sportchef Johan Hult till Jönköpings-Posten, och fortsätter:

– Det är ju så mycket som är oklart just nu. Det har talats om att nästa NHL-säsong ska dra i gång vid årsskiftet men där är inget bestämt. I så fall skulle det kunna bli aktuellt att de här spelarna spelar i SHL tre månader under hösten.

Linus Sandin, HV71
200305 HV71:s Linus Sandin jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Oskarshamn den 5 mars 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Men Johan Hult ser även ett drömalternativ – där Sandin lånas ut under hela säsongen.

– Det skulle vara en bättre lösning för oss. Och att spelaren sedan kan åka över efter avslutad SHL-säsong, då det fortfarande kan vara rätt mycket kvar av säsongen där borta. Om NHL kommer i gång vid årskiftet kan jag tänka mig att man håller på en bra bit in på sommaren även om det blir ett komprimerat spelprogram, säger Hult.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!